Otrdevanje trebuha se tudi pri meni pojavlja, jasno, ko delam in sem na nogah. Takrat večinoma neham in se uležem (itak imam polno knjig za prebrat ;) in mine. Je pa res da včasih, redko, čutim Braxton-Hicksove kar tako, pa se preveč ne obremenjujem, je samo predpriprava.
Porodnišnica bo verjetno Ptuj, razen če bo veliko prezgodnji, bomo šli pa kar v Maribor (se mi zdijo dosti bolj profesionalni, na Ptuju pa dosti bolj mirno). Če smem vprašati, Senait, zakaj si izključila ptujsko porodnišnico?
Za akupunkturo ne bi vedla. Sigurno ne more škodit. Hodila pa ne bom, mam dovolj vaj in drugačnih priprav na porod.
Maternični vrat in nizek pritisk sta lahko problem. Za MV se priporoča počitek, brez stresa! Za nizek pritisk bi odsvetovala kavo, zelo pa pomaga kak sprehod več na dan, razgibavanje in če še kera spi na hrbtu - raje ne.
CSD še midva nisva uredila. Bova kmalu, predvidoma v februarju, "šolo" sva pa že dala skoz. Zakaj je v narekovajih? No, da ne bom napadena, ampak meni je blo to popolnoma premalo informativno in premalo koristno.
Glede flašk: nabavila sva dve mali (150) in eno veliko (250) ml, pomembno mi je bilo da so steklene in ne plastične. Upam, da jih ne bomo pretirano rabili, če pa že, pa je dobro met vsaj eno malo za čaj, ker se zgodi, da se ga mora dodajati v večini primerov zaradi hidracije.
Aja, pa še glede prsne črpalke: jaz jo imam, Aventovo, nisem je nove kupovala ampak dobila. Je za vsaj slučaj, saj ne vem kako bo potekal porod in hranjenje, in definitivno, vztrajam pri tem, da otrok pije moje mleko v vsakem primeru. Je pa v porodnišnici možnost izposoje, oziroma črpalko dobiš tam v času, ko si noter, tako da je ta, ki jo imam samo za doma, pa tudi upam, da ne bo dosti v uporabi. Če bi morala kupiti novo je verjetno ne bi in bi počakala do poroda, tako kot ti.
< Sporočilo je popravil tam45 -- 20.1.2013 11:03:02 >