Picola, nesporazum: strinjala sem se z delom, da je treba preverit, kaj se je dogajalo - pri vseh kaznivih dejanjih - ampak to je delo policistov in kot si napisala, tudi oni pravijo, da ni veliko lažnih obtožb pedofilije, kadar pa je, se pa navadno hitro vidi (sem enkrat nekaj delala zanje v zvezi tudi s to tematiko).
Kot drugo...Pedofila je treba odstranit takoj, ko obstaja sum. Ker VELIKO večja je verjetnost, da obtožba ni lažna in je temu primerno tut treba zaščitit otroke/otroka. Torej, tveganje, da zajebeš situacijo je tukaj večje, če človeka, ki je osumljen pedofilije pustiš na prostosti.
no, to sem hotela rečt s tem, da
če se ne postaviš na nobeno stran, si se že na storilčevo... Če rečeš: jaz ne bom sodil, jaz bo tiho, naj se sami zmenijo... bomo meli kup zlorabljenih (tako ali drugače) otrok, ki bodo potem spet mnogokateri zašli na kriva pota... So primeri, ko je storilec dejansko žrtev (bil dolgo časa, potem mu je pa počilo in je znorel), ampak povsod kjer naskrajo otroci se mi zdi bolj nevarno pustit takega človeka v okolju kot pa ga odstranit, dokler se ne razjasni kako in kaj. Zato pa pravim, da ni ravno ok, če pustiš žensko, ki je napadla mamo s kladivom vpričko 3 letnika še naprej mirno šetat tam okoli (v radiu prepovedi približevanja).
Lilijana, nisem mislila, da se odraža v obojem povsod, samo da ne eno (kriminal), ne drugo (samomori) niso fajn in da če katerokoli poraste, je fajn poiskat vzroke in jih popravit (uvozit bolj vesele pesmi mogoče?;). Se pa strinjam, da ne moremo obesit družbi glih čisto vsega, kar se nam zahoče - hočem enega tipa, grem, pa pobijem njegovo partnerko in rečem, da je to zaradi gospodarske situacije - to tudi meni ne potegne.
Je pa res, da so ljudje, ki so pod eksistencialnim stresom, bojl vzkipljivi, ker so pač non stop polni adrenalina. Ampak to se odraža potem v konfliktih, ki pridejo čez rob, pa seveda v tatvinah, ko si ljudje iščejo vir preživetja. Ne pa v planiranem zločinu, ki ima čisto druge motive,...
Kljub temu pa imaš tudi družbe, ki so zelo revne (večinski del prebivalstva, en del je vedno bogat), pa zelo solidarne in med njimi ni veliko kriminala (če so vsi revni itak nihče nima komu kaj ukrast)... Odvisno od marsičesa, od bogov, koliko so krvoločni (naš ni glih nek zgled), do vzgoje, varnosti otrok pri starših itd...
Vedno pravim, da bi bilo treba samo eno generacijo res pazljivo vzgojit, da bi mi vsi res pazili, da otrok ne bi zlorabljali in ne bi nikomur pustili, da bi kateremu kaj takega naredil, da se jim ne bi nič zelo hudega zgodilo v otroštvu (tudi to, da mu nikoli ne rečeš ne, je baje zloraba po enih teorijah, ker s tem otroka tudi poškoduješ)... pa bi bil svet veliko lepši...