Ojla punce!
Kako ste kaj?
Se opravičujem, ker se nič ne javim. Mam doma enega malega škrata, ki hoče celo mene in še vso energijo mi pobere
Aha, podatki za seznamček so: NIK, 16.10.2012.
Dolgujem vam še porodno zgodbo.
MOJA PORODNA ZGODBA
...se začne 16.10. ob 5 zjutraj z rahlimi popadki. Do 9h, ko sem imela kontrolo v P so se okrepili, ampak še vedno niso bili boleči. Na pregledu so me najprej priklopili na CTG, potem pa me je še zdravnica vaginalno pogledala in rekla, da je malega za uhico pobožala. Tako je bil že nizko (na -1, karkoli to pomeni). Odprta sem bila takrat 2cm. Ko je rekla zdravnica, da grem rodit, se še sploh nisem zavedala. Nič me ni blo strah. No okoli 10:30 so me sprejeli v porodno sobo, čez kako uro predrli mehur in smo čakali na močnejše popadke. Ker svojih nisem imela, so mi okrog 13h dali še umetne, ki so na začetku bili še vzdržni, lepo sem jih predihavala, okrog 16h pa se je začelo. Do 5cm sem se odpirala počasi, potem do 10cm pa kar hitro. Popadki so me tako boleli, da nisem mogla bit tiho. Mi je pomagalo, če sem se lahko ''drla na glas''. Priznam! Glavni del je trajal samo 3 popadke in že je bil mali ob 17:27 zunaj. Z mojim sva se ful prestrašila, ker ni takoj zajokal, bil je celi plavi. Hitro so mu sčistili dihalne poti, ker pač je spil to umazano plodovnico. V naročje so mi ga dali samo za trenutek, potem pa odnesli na opazovanje za ta čas, ko sem bila jaz še v porodni. Tiste 3 ure so bile najdaljše v mojem življenju. Ko nisva vedela a je vse vredu. No, ko sem prišla na oddelek, pa so mi tudi malega pripeljali, saj je bilo vse ok z njim. S posteljico nisem imela težav, sem jo porodila takoj. Kar naenkrat jo je babica potegnila ven. Presredek so mi malo morali prerezat. Itak, če je mel obseg glavice 36,5. Ampak imam samo nekaj šivov, ki ne bolijo več in lahko normalno sedim. Za konec moram pohvalit dragega. Z mano je bil od 9h zjutraj do 20h zvečer in mi je bil v veliko oporo in pomoč! Zdaj uživam v materinstvu in sem noro zaljubljena v svojega sinčeka
Pozdravček