Ojla,
Aurorka in moj spita, tamala že več kot 2 uri (totalen uspeh!!), jaz pa ne morem
Zaradi prevelike utrujenosti me daje nespečnost. Sem eno uro ležala in buljila v strop, pa sem šla raje pripravljat kosilo ... Bom pozneje še enkrat probala, se bova v leže dojili, morda bom kaj zadremala ...
Ma sranje no, tale počitek me vedno ubija ... Sem čisto sesuta, glava me boli od nespanja, ampak spati pa ne morem. Bo treba najti kakšno homeopatijo ...Glede sprehodov pa - to zelo dobro vpliva name, psihično, da grem ven, na sonce, med ljudi, v mesto. Sedenje in ležanja doma, z majhnim otrokom, ta rutina - to me ubija! Kakšne dneve že, sploh če je vreme kislo in vzdušje lenobno, sicer pa tole poletje človeka naravnost vabi iz hiše, na zrak ...
Smo pa včeraj zvečer ugotovili, zakaj naš otroček že 5 dni nič ne spi, visi na joški in joka - lačen je! Včeraj po celodnevnem dojenju (celo v ruti je bila priklopljena), zvečer ob 22.30 rečem, da greva pa zdaj ležat v posteljo in se dojiti, morda bo pa zaspala. In po minuti na joški tamala vrže bradavico ven in začne tulit. Poskusim na drugi strani - ista zgodba. Nikjer ni bilo več mleka. Smo ji nazadnje dali 90ml AM, ga je eksnila v trenutku, se pokakala, umirila in končno zaspala!
Jem ogromno, pijem ogromno, do zdaj mi je vsak dan uspelo tudi čez dan počivati - včasih celo spati -, otrok je ves čas na joški (danes sem prvič jedla zajtrk brez nje na joški), pa očitno ne gre. Mislim, da so tri nosečnosti in trije porodi v roku petih let za moje telo preveč. (Že pri Abelu sem imela manj mleka kot pri taprvi.) Eni pa pravijo, da je vse v glavi. Morda imajo prav, kaj jaz vem.
No, glavno, da vemo, kako naprej. Upam, da bomo zdaj ponoči kaj več spali
Dansas,
iskrene čestitke! Pa seveda nas zanimajo porodne podrobnosti!
Dvojčica
ma tegale tvojega moraš malo vzgojit. Sama s tremi, sploh tako majhnimi, boš težko. Enostavno primanjkuje rok. Boš imela kakšno drugo pomoč (babice, dedki)?
Majčica
Super, da ti uspe biti tako na izi in da uživate.Jaz sem že po naravi bolj "živc" in se težko umirim ... Se bom morala kar malo prisiliti, če ne, me bo zvilo. Se trudim, da grem, ko sta tavelika dva v vrtcu, skupaj s tamalo ležat za kakšno urico ali dve, se takoj pozna.
Anjuška
ma čisto odklop tile zdravniki!
Ampak se sploh ne čudim več, ljudem se itak meša!
Drugičudež,
škoda, da je človeček še/spet na ritki! Glede na prvo izkušnjo ti verjamem, da se boš raje odločila za CR. Vsekakor upam, da se bo odločil za še en obrat in bo šlo naravno ...
Saša,
vidim, da že imate nek ritem. Super! In da si tako optimistična glede prihodnosti in furanja z dvema. Pozitivna drža je pol uspeha!
Mene še vedno skrbi, kako bomo, ko bo moj začel delat. Sicer dela doma, a vseeno.
NIč, grem naprej kuhat. Čičerikine omlete z lososom in bučkami+paradižnikom. Prej in potem pa gore lubenice!