Pašteka jaz sem kar pogosto v Prekmurju
a lahko pridem na bujto repo, ker sestri lih ne rata tako dobro, kot jo je mami znala naredit?
..da vam povem še jaz eno štorijo iz študentskih dni in ja -lahko se bo kdo spomnil na to in bomo na koncu ugotovile, da smo bile cimre oz sosede v študentu:
v sobi smo ble dve pravi prekmurki in gorenka. Midve v nedeljo privlečeva svega in svačeg gor, dave v hladilnik, omare na mizo in seveda ,ker smo cimre ni moje, tvoje ampak je naše. Jemo, uporabljamo vse kar je,dokler pač je.
Najina cimra z okolice Jesenic pa : vse kar prinese,lepo označi ,da se ve da je NJENO!! Prešteje vsak listič Wc papirja/takrat so bili še uni listki trdi ko šmirgel/ si zapiše, zmeri z ravnilom, kolk velika salama ji je ostala oz kako veliko je prineslam tako da ji ja slučajno ne vzameva kak mm..mislim bolano.
Ampak veste kaj je bilo najbolj zanimivo?
Najinih stvari se pa ni branila.oz je kar zelo rada posegala po pristnih prekmurskih dobrotah!
Še sreča, da sem potem spoznala še par fajn gorencev,ki so malo omehčali moje mnenje o gorenski gostoljubnosti oz. domačnosti.
In da se navežem na temo:mislim, da če bi danes obiskala to svojo ex cimro, tud bobi-palčk nebi dobila-razen če bi jih s sabo prinesla
< Sporočilo je popravil alda -- 14.12.2012 8:32:22 >
Well baby, I don't need any of them
Heaven nor hell
Volbeat!!