Dober večer babuške
!
Moj gleda košarko, jaz pa na rr
. Nisem ravno neka huda navijačica, raje sama športam kot pa gledam druge v akciji
.
Matkurja - Tudi meni je G rekla, da mi svetuje kar CR. Je žal kar nekaj ginekologov v Slo, ki so prepričani, da enkrat CR, vedno CR, čeprav WHO priporoča, da se po CR vsaj poskusi vaginalen porod, če ni nekih drugih težav, saj vsak naslednji CR prinese veliko večja tveganja za morebitne zaplete. Tako da če nimaš nekih posebnih težav, mislim, da bi tudi ti lahko poskusila vaginalno roditi, samo pravo strokovno podporo bi morala dobiti.
tintin - Ja, res je, kar se tiče porodničarstva, je Slovenija zelo nazadnjaška in večina G in porodničarjev tako zelo trmasto vztraja pri preveč medikaliziranem porodu, da je to prav groza . To me včasih tako razjezi, saj ne morem verjeti, da je lahko nek strokovnjak z medicinskim faksom tako omejen in kratkoviden
. Pa tudi meni Lili skače po mehurju in me brca v kolke, se mi zdi, da si je zavzela celo trebušno votlino
. Ah te naše novembrske bebice so očitno vse orng aktivne
. Pa pridna za kilce, greš lepo počasi gor, kot je treba
.
*zvezdica zaspanka* - Ko se bo porod začel, ne bo več časa, pa tudi ne prave energije za dogovarjanje, kaj bi želela pri porodu, zato je zelo smiselno napisati porodni načrt. Sicer te čaka rutina, ki jo imajo v tisti porodnišnici, v kateri boš rodila. Zato je dobro pred porodom obiskati porodnišnico in preveriti, kakšni so njihovi rutinski postopki, da nisi potem preveč šokirana ali razočarana. Je pa res, da v vseh slo porodnišnicah porodnega načrta ne sprejmejo enako dobrodošlo, te znajo kje postrani gledati češ "kaj pa ta komplicira in si zmišljuje". Tega ti seveda ne bodo rekli v obraz, toda lahko pa je čutiti takšno energijo, ki zagotovo ne vpliva pozitivno na porod. To sem jaz doživela na Ptuju in ni prav nič pomagalo, da so navzven spoštovali moj porodni načrt, kar so ga tudi morali po zakonu o pacientovih pravicah. V glavnem, na porod se je dobro pripraviti, sicer si lahko 123 potisnjena v postopke in situacije, ki ti ne bodo všeč in jih drugače ne bi sprejela. Toda, ko ženska rojeva, še posebno prvič, pač ne ve, kaj naj pričakuje in se zato veliko bolj prepusti odločitvam drugih, kar zdravstveno osebje žal prevečkrat grdo izkoristi. Pa super za sladkorno, da je več ni
.
the seven - Mene ponoči tako boli noga na tisti strani, na kateri spim, da se komaj skobacam na drugo stran. Pa tudi križ me vsake toliko orng boli, še posebno, ko pridejo pripravljalni popadki. Včasih me vse tako boli, da že kar paničarim, da bom predčasno rodila, imam ful neko paranojo pred tem, odkar sem imela vse te moje zaplete. V glavnem, pridejo trenutki, ko mi prav noben položaj ne prinese olajšanja in se mi zdi, da bom ali počila ali rodila
. Toda potem se nekako Lili umiri, jaz pa končno zaspim in koooončno pride jutro. Pa držim pesti, da se tvoja pikica čim prej nazaj obrne na glavo
. Ti ti nagajivček ti, hecaš svojo mami
. Če se boš odločila za pralne pleničke, pa mi piši na ZS, ti jih lahko zelo ugodno prodam, saj smo jih kupili za prvo (Lotties, zelo mehke in iz eko bombaža), toda je bila tako majhna, da so ji bile prevelike (jo je bila sama plenica
), potem smo pa že prešli na bio za enkratno uporabo. Lili bi naj bila še bolj drobčkena, tako da nam zagotovo spet ne bodo prišle prav in se mi jih zdi res škoda, saj so nam tistih nekaj tednov, ko smo jih poskušali vendarle uporabljati, zelo super služile. Če boš pa uporabljala pleničke za enkratno uporabo, pa nikar Pampersk, saj vsebujejo kemične snovi, ki prehajajo tudi v urinski trakt dojenčka. V Mullerju imajo zelo poceni bio pleničke za enkratno uporabo Moltex, ki so res prijazne dojenčku - naša prva ni imela niti enkrat pleničnega izpuščaja. Je pa res, da tudi vlažilnih robčkov nismo uporabljali, ampak le vodo in bombažne krpice Toto, pa tudi kremico za ritko od Welede, ki je zares naravna. Je treba biti pri otroški kozmetiki kar zelo previden, saj prodajajo svašta, povsod piše dermatološko testirano in mislijo, da je to dovolj. V resnici pa je noter sama kemija, ki jo otroška koža dobesedno poje
.
mala zirafa - Glede na to, da imam rok 4. 11., občutek pa, da bo konec oktobra, mislim, da ni treba pretiravati z oblačili. Itak dojenčka pokriješ z dekco in mu je toplo. Jaz bom najverjetneje imela le majčko, hlačke in jopico, pa nogavičke in kapico ter čez dekco. Itak jo bom nesla samo do avta, v avtu ji bo fino toplo, potem pa v topel domek
.
Lepe sanje, pa se kmalu spet tipkamo
,
NenaLena