Lepo pozdravljene babuške
!
Najprej
za marelcospelco, da je vse ok! Najbrž si se kar ustrašila, a ne? Jaz si sploh ne predstavljam, da bi sedaj padla, saj se še ujeti ne bi znala ob svojem velikem trebuhu
. Ampak samo, da je vse ok
.
Jaz se mučim z alergijo na ambrozijo, ki me je čisto povozila
: kihanje in srbeče oči, potem poln nos in sinuzitis, sedaj pa še totalno nadležen kašelj. Sem mislila, da se bom lahko izognila antihistaminiku, toda ni šlo, tako da sedaj jemljem Claritine. Saj ta naj bi bil ok za nosečnice, toda zagotovo vsaka zdravila malo vplivajo, toda brez tablet enostavno ni več šlo, sem že s težavo dihala. Kašljam še vedno, tako da upam, da ne bom Lili prehitro napodila na svet, ko jo tako stiskam
. Sicer je moja princeska kljub antihistaminiku živahna za dve, kar me vsaj malo umiri, da se ji vseeno dobro godi
.
*zvezdica zaspanka* - Mi imamo košaro še od starejše, pa ne mislim nič prati, samo malo bom strehico pobrisala, sicer pa dojenčka itak nikoli ne daš samo v voziček, ampak daš spodaj kakšno pleničko, me, ki bomo rodile novembra, pa zagotovo že dekico ali celo zimsko vrečo, odvisno od vremena. Tako da ne bo direktnega kontakta s podlago vozička. Kar se tiče jajčke, pa sva z možem vse nekako uspela sleči in še moram oprati, toda upam, da bova znala nazaj obleči, to je sedaj največji problem
. Upam, da mi ne bo treba hoditi v Baby Center, da mi pokažejo, kako se obleče
. Od otroške kozmetike ti jaz toplo priporočam Weledo, je zares 100% naravna in nežna do otroške kože. Mi smo jo imeli pri starejši hčerki, sicer pa smo cela družina na njihovi kozmetiki, tako da jo bomo uporabljali tudi pri Lili. Pri seznamu lahko dodaš, da sem stara 37 let, ostalo je vse ok
.
mala zirafa - Pri drugem otroku baje ne gre za to, da bi ga prej rodil, ampak sam porod traja manj časa. Najbrž predvsem zato, ker ženske gredo kasneje v porodnišnico, saj že vedo, kaj naj pričakujejo in ne gredo prehitro, kot je to značino za prvorodke. Pri drugem je baje treba pazit, da sploh prideš do porodnišnice, saj se baje vse skupaj odvije hitreje, telo namreč že ima eno izkušnjo poroda za sabo. Čeprav so pa baje porodi v avtomobilu najlažji, saj če je taka sila, potem po navadi ni nekih zapletov. Ok, v avtu si ne želim ravno roditi
, toda nikoli ne veš, kaj te čaka
. Glede krčev pa meni vsake toliko orng zatrdi trebuh, pa križ me začne boleti, toda hitro mine, tako da je to očitno priprava na porod. Glede lulanja bom pa kar tiho, ker hodim lulat po kapljice, še posebno sedaj ko kašljam. Včasih se dobesedno 6-krat uležem in moram vsakič še enkrat na wc, kot bi me nekdo zafrkaval
. Ko enkrat zaspim je potem ok, toda priti do te faze, je pa pravi čudež
.
november2010 - Držim pesti, da nama tokrat obema steče dojenje
, saj tudi meni prvič ni šlo (sem bila tako izčrpana od CR in še ene operacije, da kljub črpanju ni bilo dobesedno nič mleka). Jaz sem se že v prvo zelo veselila dojenja in bila potem zelo razočarana
, zato zares upam, da bo tokrat porod brez komplikacij in da bom lahko dojila
.
papirji za CSD - Jaz sem že prejšnji teden vse uredila, oddaš samo vlogo in potrdilo o plačah od delodajalca, za očetovski in enkratno pomoč ob rojstvu pa oddaš po rojstvu. Takrat je dobro oddati tudi vlogo o spremembi števila članov, saj to takoj vpliva na plačilo vrtca in otroški dodatek (kakšen mesec najbrž rabijo, da preračunajo in pošljejo novo odločbo). Mi smo sedaj bili brez otroškega, sedaj ko bomo 4, pa za mišji repek ravno pridemo (no, upam da sem prav preračunala
) v 6. razred, tako da smo upravičeni tako do otroškega kot do te enkratne pomoči ob rojstvu, ki pripada samo tistim, ki jim pripada tudi otroški. Jaz sem papirje za očetovski, enkratno pomoč in spremembo število članov že vse izpolnila, kar je šlo vnaprej, tako da takrat samo dopolnim manjkajoče podatke in mož odnese na CSD. Po porodu bi ziher kaj narobe izpolnila
. Potrdilo o plači za očetovski pa bo mož uredil že pred porodom, takoj po oktobrski plači, saj bom zagotovo rodila novembra. Sem pa od CSD že dobila odločbo za prve tri mesece porodniške. Pošljejo baje dve odločbi, najprej za 3 mesece, ko dobimo 100% povprečne plače zadnjih 12 mesecev, potem pa še eno odločbo za preostalih 9 mesecev, ko dobimo le 90%. Še zdaj ne morem verjeti, da država špara na porodniški
.
šola za starše - Midva sva jo dala čez pri starejši in mislim, da je bilo dovolj
.
slabokrvnost - Jaz že nekaj mesecev jemljem najprej Ferum Lek, ki je bil strašansko ogaben (meni veliko bolj od Legoferja), toda sem dobila alergijsko koprivnico, tako da sem sedaj na Legoferju. Res je ogaben, toda tistih 15 ml na hitro požrem, spustim en čuden glas (brez tega ne gre) in čez hitro spijem vodo
. Sem pa v jeseniški porodnišnici dobila super recept za dobro kri, si bom ravno danes skuhala ta zvarek: 1/2 litra (domačega) terana, 200 gramov suhih sliv, 1 kg borovnic - vse to kuhaš tako dolgo, da nastane kot ena marmelada (pri tem gre skoraj ves alkohol ven), dodaš 4 žlice kostanjevega medu in potem vsak dan poješ en žlico. Ta ginekologinja na Jesenicah, ki mi je dala ta recept, je rekla, da nima niti ene nosečnice slabokrvne, odkar si to kuhajo. Jaz bom to jedla tudi potem, ko bom dojila, je pa primerno za vsakogar, ki ima težave s slabokrvnostjo. Vam javim, kako mi je uspelo, ker imam manj borovnic in nimam kostanjevega medu, tako da bom naredila manjšo dozo in kar navaden med, da ne kupujem liter medu zaradi ene ali dveh žlic.
Uf, spet je nastal cel roman
. Pridno božajte svoje bušije, pa naj bo čim manj nosečniških in vseh ostalih težav
,
NenaLena