Vidim, da se naši otroci kar radi zbujajo ponoči in v večini primerov celi naspani. No, naša ima tudi kakšno dobro noč in spi v kosu od 19.30 do okoli 6.00. Pogosto pa se zbudi okoli 5ih in potem jo da moj v trak in zaspi takoj nazaj. Si ne predstavljam, da bi jo pustila, da se pogovarja. Oz. včasih še midva malo dremava zraven ker se nama je ne da uspavat in trajajo njeni monologi tudi do 45min. Tako da ne vem, kdaj bi jo zmanjkalo. Je pa zaspana, ker potem takoj zaspi. Tako da, če jo pustiva, se noben ne naspi in nima smisla. Spi pa zraven naju in tudi ta ''sprememba'' ni mogoča - da bi jo vzela k sebi in podojila, ker je že itak pri meni.
Rose Bay nič ne bodi fouš za zamenjane obroke. Je sicer fajn, ker lahko kakšno kupljeno kašico kar na hitro po poti poje, ampak verjemi, da je manj dela s flaškami oz. dojenjem. Predno se spravim vse narezat, pripravit in skuhat in potem spasirat, pa vsako žlico probat, da ni prevroča pa pihat. Pa sedet na miru pa roke sem, pa žlica tja, pa za noge se vmes grabi. Pa zdaj ji je blazno zabavno, če ima nekaj v ustih in zraven govori ''b'' in piha ven. In potem vse leti okoli.
Uživaj, dokler si še ne beliš glave s pripravo polnega obroka.
Kako so vaši
pridni za gibanje. Naša se je danes začela intenzivno sukat okoli svoje osi na trebuhu. Pa še malo in bo pogruntala obrat nazaj na hrbet. Saj bo, počasi. Sem pa danes tudi pogledala tisti link o pedokinetiki. Sploh nisem vedela, da je to tudi v Celju. Nekako sem predpostavljala, da je samo v Ljubljani. Pa imajo v več krajih. A je katera iz okolice Celja? Mislim, da bomo šli pogledat kako imajo. Sem jim pisala za urnik, ker na spletu nimajo nič kaj napisano, razen za Ljubljano.
abc123: Ti si spraševala za pripravo sadja. Jaz sem prvi teden kuhala jabolko in hruško pa spasirala. Potem pa že kar surovo zmiksano. Potem pa počasi dodajala banano, breskev, nektarino, borovnice, slive. Mislim, da je zaenkrat samo to dobila. Pač, kar imamo doma ji dam. Je pa včeraj prvič jedla tudi kupljeno sadno kašico, ker smo bili na poti. Smo kupili od Hipp-a ker so pač boni v DM-u od Hipp-a. Samo sem videla potem v Mullerju, da imajo veliko ceneje. No, kakorkoli, okus je bil jabolko, breskev, banana in je vse pojedla (190g), nobenih težav. Tako ali tako je vse to že prej dobila ločeno. Je pa dobila tudi zelenjavno kašico od Hippa - neka mlada zelenjava s teletino, mislim, da je bil tudi grah notri, ki ga še tudi ni jedla, pa teletino je tudi prvič in tudi nič posebnega. Pa en dan prej je bila v kupljeni kašici koruza, ki jo je prvič jedla in tudi nič posebnega. Jaz s hrano ne bom več komplicirala, pozorna bom potem pri kakšnih jagodah, citrusih in teh živilih z veliko kisline. Pa pri glutenu. Dvomim, da bo razvila alergijo na teletino in podobne ''vsakdanje'' zadeve.
Mlečne kašice: Jaz sem kupila v DM-u na bone od Alnature. Proseno, eno s 4 žiti (ajda, koruza, proso, riž) in pa pirino, ki je z glutenom. Te pirine ji še nisem dala, ker je gluten notri. Bom še malo počakala. Ostali dve pa lepo poje. Prvič sem ji dala proseno samo z vodo, pa ji ni šla dol. Zdaj dajem vse z AM in lepo poje cel obrok.
lepjedan Jaz ji v roko ne dam nič. In ponavadi ne bezlja z njimi okrog. Razen ko je zaspana, si učke mane, pa potem hitro primem, da si ne razmaže vsega po obrazu. Pa včasih se začne za nogo grabit. To zna bit nerodno, ker če jo jaz držim (ponavadi jo partner) mi ravno roko blokira in brca v njo in potem leti tista kaša povsod. No, drugače pa ni problemov s tem, da bi mogla kaj v rokah držat. Za pit ji dam po obroku vodo iz kozarčka z nastavkom. Pa včasih vmes, če vidim, da ji ne gre več dol in še ni veliko pojedla.
Vožnja in avtosedež: Naša ponavadi v avtu zaspi in spi celo pot, oz. cca 45min (če je pot daljša). Če se zbudi, ko smo še na poti, pač lepo mirno opazuje in počaka, da prispemo na cilj.
Avtosedež pa zaenkrat ostaja isti, ker je do 18kg.
Gris, polenta, riž ... To se kupijo posebej pripravki za otroke, ali lahko dam te navadne, kar mi jemo? Mogoče butasto vprašanje, ampak nisem ravno kuharica in ne vem, če je kje kaka fora, da česa ne smejo?