IZVIRNO SPOROČILO: Pupček
Tippi imam vprašanje zate, ki si doktorirala iz meritev NS
Prejela sem izvide DHT in rezultati so:
Free B-hCG 41.0 IU/l equivalent to 0,850 MoM
PAPP-A 3.000 IU/l equivalent to 1.076 MoM
A je to v redu?
Enkrat si napisala, da mora biti vrednost enega hormona pod 1, drugega nad 1. Katera vrednost pa prva (IU/l) ali druga (MoM)
evo me, mene z doktoratom
Tukaj ti dam link
http://www.wolfson.qmul.ac.uk/epm/screening/calcrisk.html, če boš skrolala do dol, boš videla diagrame, ki ''obrazložijo'' te vrednosti. najbolje pa, če ti angleščina ne dela težav, da si še prebereš.
Čisto po kmečko pa, gleda se mom vrednost, torej druga. če je b-hcg nižja (pod 1, približno no :), je dobro in če je Papp-a večji od 1, je prav tako dobro. kolikor jaz razumem iz mojega doktorata

, imaš ok rezultat. so pa seveda to samo kazalci, kam se nagibaš v zvezi z DS. če boš pregledala dobro diagrame iz linka, boš videla, da je lahko razpon ful velik. torej, tudi če bi imela prvi hormon večji in drugega manjšega, še vedno lahko po diagramu padeš v nizko tveganje za DS. najbolje res, da si pogledaš in greš po mojih poteh raziskovanja in diplome
koliko pa imaš v kombinaciji z NS, kakšno tveganje ti je zračunalo? to je potem še bolj zanesljivo, kot pa samo dvojni hormonski test.
upam, da sem te malo nasmejala, pa še, da si se potolažila, mogoče si pa še malo razjasnila stvari
< Sporočilo je popravil Tippi -- 6.9.2013 7:09:42 >