IZVIRNO SPOROČILO: Bett
Pa za poškodbe bradavic ni krivo samo napačno pristavljanje. Ko kupiš nove čevlje in jih nosiš cel dan obstaja velika verjetnost, da te bodo ožulili, tako je tudi z dojenjem.
Super za te težave sta lanolin in muliti mum komprese.
nisem mislila, da s pravilnim pristavljanjem in odstavljanjem se resis vse tezave in bo brez bolecin, brez kake ranice. Valjda, da bodo malo scuzane, bolece... sem mislila, da vsak ve, da brez nekih bolecin ali vsaj neprijetnega obcutka nobena ne odnese. Ampak vseeno, ce pravilno delas, precej bolje odneses, manj krvi, manj ran....
Moj je bil tudi na joski non stop, jaz se nikoli nisem ozirala na ure (na 3 ure dojit), ker je imel mocen sesalni refleks in se je z josko tudi cartal tak da moj je bil tudi na pol ure na joski. sprva itak podoj traja po 15 minut ali se vec, pa po teh 15 minutah sesanja je cez 20-30 minut zahteval novo rundo. Tudi ponoci na 2 uri ali 1 uro, kokr kdaj. Pa ni bilo nekih hudih ran. Ja, bolecine so bile, se spomnim da se kdaj tudi zakricala in zajokala. Ampak ran in krvi ni bilo. samo razbolelo. Zato sem tudi jaz predlagala multi mam in bepanthen ali pac lanolin.
Itak je pa vsak otrok drugacen, vsaka joska drugacna, vsak podoj drugacen.... in kljub vsemu sem mnenja, da z pravilnim dojenjem veliko naredis. Vecina prvorodk misli, da bo vse steklo kokr mora, da otroka das zraven in ta pije, da otrok vedno sam spusti bradvico,..... ne on bo vlekel pa ce je mleko ali ne, pa bo vlekel, ce je prijel pravilno- cel kolobar, ali samo bradavico(mleko ne bo teklo, bradavico pa scefra). Za odstavljanje pa tudi ni vedno lahko, saj vcasih ne spusti bradavice in ce ga vleces vstran, bo spet rana in kri.
Moj je pil mleko in nisem vedela, sem imela obcutek, da nic ne tece, da nic ne pije. Tile prvi dnevi so zmeda in iskanje, ne vem ce katera tocno ve, kaj dejansko dogaja

, redke so, ki jim vse stece kot mora......