IZVIRNO SPOROČILO: liliana
Glej Petea.....za vse nesreče in tragedije v tej državi vseeno ni kriva država.......ti si začela "analizirati" takoj o tem, da je pa zaradi pomankanja denarja avto bil v slabem stanju, ker ni bil vzdrževan......pa so se ustavili zgolj zato, da bi zaprli vrta, ki jih verjetno sami niso zadosti dobro zaprli.......marsikomu se je to že zgodilo.......
Ne trdim, da je za vse nesreče kriva država.
A enostavno se mi zdi zelo neverjetno, da so tako reagirali ljudje, ki se vsakodnevno službeno ukvarjajo z (neustreznimi) ravnanji voznikov na naših cestah. Nekako se mi zdi to ob njihovem poznavanju razmer na cestah zelo naivno.
Zato sem razmišljala, in ne trdila!

, če je morda bil razlog za njihovo ustavljanje na odstavnem pasu, ko so dejansko že videli počivališče pred njimi, morda resnejši, torej da je šlo za dejansko okvaro vozila.
Kar, kot je bilo razbrati iz policijskih sporočil javnosti o neustreznem vzdrževanju njihovih vozil, ne bi bilo nič neverjetnega.
Drugače pa, ko prebiram komentarje na tej temi, se mi zdi, da ima država tudi pri tej nesreči kar nekaj ''prstov vmes''.
Od tega, da se ne izvede posodobitev železniškega omrežja, preusmeritev transporta na vlake, ustrezne posodobitve AC (razširitve, izboljšanja informacijske mreže ...), do tega, da se na samih cestah veliko premalo izvaja kontrola in sankcioniranje kršiteljev.
Bi verjetno vsaj malo pomagalo že kaznovanje tistih, ki zaradi ''izgube spomina'', ko se vozijo po naših cestah, začuda več ne poznajo mednarodno uveljavljenih pravil cestnega obnašanja, ki jih, takoj ko prestopijo meje, naenkrat čudežno spet poznajo.
Pa so se kljub temu ustavili na odstavnem pasu, ki je namenjen za okvarjena vozila, zgolj zato, da so zaprli vrata, čeprav so kilometer naprej imeli postajališče.......ker so le ljudje....
Seveda vsi delamo kikse, pogosto nam sreča ali boljše odločitve drugih udeležencev v prometu pomagajo, da se izognemo nesrečam.
Na žalost vedno ni tako.
IZVIRNO SPOROČILO: petea
P.S.: Le zakaj večina voznikov spremeni svoj slog vožnje, ko prestopi mejo z Avstrijo? user posted image
Ja....v naselju lahko v Avstriji 70 voziš.......
Hja, marsikje pa tudi 30. Pa se tega praktično vsi držijo, četudi ni nikjer ležečih policajev.
V Sloveniji pa enostavno ''ne razumemo'', kako mora biti zgrajena hierarhija naselij in posledične cestne navezave.
Na temo napak na naših AC pa je diplomiralo že lepo število diplomantov. Določene naloge so zajele samo kratke odseke tras, pa so vseeno imele dovolj gradiva za analizirat.
P.S.: Hm, nekako je tudi tu posredi država.
Gospodje z DARSa verjetno niso tako usposobljeni kot reševalci, da bi ukrepali TAKOJ in bili v nekaj minutah fertik.......
Pa bi morali biti!
Da čimprej pridejo iz svojih baz, kjer so v pripravljenosti tudi za takšne dogodke, in na prizorišču ustrezno, po navodilih policistov ali po prej določenih protokolih, preusmerijo promet, označijo in zavarujejo cestišče, po potrebi ukrepajo še na nasprotnem pasu ipd.
So ja....samo v Pragerskem vsak vlak preklopijo na novo lokomotivo in isto verjetno na Madžarskem.....ker prenova oz. elektrifikacija proge Pragersko - Hodoš se je šele lani začela.......in na določenih delih proge moraš iz potniškega vlaka iti na avtobus, se pelješ 20 km z avtobusom in greš spet na vlak......kako delajo s tovornimi vlaki nimam pojma.....opažam pa, da se jih vozi precej manj, kot pred letom ali dvema......
Le zakaj je bila ob prebiranju tega tvojega besedila bila moja prva misel, da je to spet zadeva, ki se tiče države?
Določeni projekti se valjajo po predalih že več deset_letij, na poti do njihovih realizacij pa so gore ovir in izgovorov. Na žalost.
< Sporočilo je popravil petea -- 12.6.2014 12:35:24 >