Če grem na drugi konec Lj., recimo 5 km stran, me mestni bus pride 2,4 €, ker nimam mesečne, ker se mi ne splača. Če grem z avtom na isti konec, me pride manj (slaba 2€). Pa računaj, da gre z mano še osnovnošolka, torej 4,8 za pot tja in nazaj, kar je precej, čeprav sta maladva še zastonj. Z avtom je precej ceneje, pa kakorkoli obračaš. Glupo ko noč, vendar tako je.
Če gremo k dediju, smo že večkrat računali, pa ne samo, da ni povezav, je tudi salamensko dražje kot če se odpeljemo. Slabih 20€ nas stane vožnja tja in nazaj z avtom, za vseh 5; z vlakom pa družinska za naju tja in nazaj 22,96 € (otroci so družinsko še zastonj) + bus, ki ga itak ni tako, da bi ga iz vlaka lahko ujeli (pelje samo 2x na dan), torej bi morali vzet taksi, ker je od železniške v večjem mestu do njegovega kraja še kar precej km. Tudi če bi računala bus in tudi če bi lahko šli peš, bi nas še vedno več prišlo z vlakom. Samo midva družinska tja pa nazaj, plus da je treba še družinsko kupit 1x letno. Nama so vlaki zelo všeč in sva se vedno rada vozila z vlakom in tudi zdaj smo večkrat hoteli kam z vlakom, vendar če moraš pač pogledat na ceno, se odločiš za cenejšo varianto, kar vlak do zdaj pač še ni bil.
Ne vem, kako dobro si včasih računala, ampak zgleda da so ti časi res minili. Z matematiko res nisem mela težav, nazadnje namesto petk desetke
, tak da mogoče še enkrat preračunaj, midva sva že večkrat, ker bi rada večkrat kam šla z vlakom, ker je to dogodivščina, kar avto ni. Pa vstaneš lahko v vlaku in sploh je bolj komot, če ni ful nabasan. Če se voziš vsakodnevno, se verjetno splača, za vsake kvatre enkrat in za več ljudi, pa navadno žal avto ceneje pride. Narobe svet, ampak je tako.