cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

ne se smejat... iz česa naj otrok pije?

clock-img

28.02.2008, 11:19

clock-img

crci06

pencil-img

1854

Kaj je "po standardih" za 1-1,5 l starega otroka?
Iz česa pijejo v vrtcih?
Kaj je najboljkše za zobke?

iz flaške s cucljem smo šli na magični lonček,
zdaj, po nekaj mesecih uporabe,
pa ga ne  mara več.

rada bi, da otrok veliko pije,
zato mu ponujam tetrapake, iz velikih kozarcov, iz šalčk, iz kofetovih šalčk...
jaz mu držim, on pa pije. po slamici ali brez.
Vse je zakon, samo da ni njegova flaška.

Ne znam se odločit,
*ali mu še naprej "turim" magični lonček na način, da mu notri dajam najboljše sokove ali kupim drugačne barve ročajev ipd.
* ali naj mu kupim kakšen nov, drugačen lonček (na slamico?!?)
* ali pa lonček čisto pospravim in rečem "konec"?

Do tega, da mu v otroški plastični kozarček nalivam po 2 mm tekočine in da bi sam spil, nam pa še malo manjka.

Kaj predlagate?

Hvala!

clock-img

28.02.2008, 11:27

clock-img

TONČI.

pencil-img

1695

Naš je pri tej starosti pil iz kozarca. Brez slamce. Kar poskus. Najprej bo mogoče mal polit, a se bo hitro naučil.

clock-img

28.02.2008, 11:31

clock-img

Pingvinčica

pencil-img

1416

Naša je tudi pri tej starosti že pila iz kozarčka ali pa iz lončka z slamico (Nuby ima fajne). 

clock-img

28.02.2008, 11:31

clock-img

Metuljček Cekinček

pencil-img

538

Moj metuljček je tam do 15 mesecev pil iz magičnega lončka, potem pa iz plastičnega kozarčka, ker se je na kozarce oziroma šalčke navadil v vrtcu.

Na prehodu iz magičnega lončka na plastični kozarček je pil manj kot prej. Jaz nisem forsirala sokov in podobnih sladkih zadev samo zato, da bi več pil, ampak sem mu pijačo (vodo, cedevito) ponujala večkrat kot prej. Po enem mesecu ali dveh se je tudi količina popite tekočine povečala.

Sok običajno zahteva po kosilu (med vikendom) ali popoldanski malici (med tednom) in ga spije iz tetrapaka po slamici.

Veliko otrok pa tudi pri dveh letih ali več pije iz magičnega lončka.

clock-img

28.02.2008, 11:36

clock-img

2.2.

pencil-img

1514

moja stara 13 mesecev zaenkrat pije poleg flaške tudi z slamico občasno pa iz kozarčka, ki ji ga večkrat dajemo. včasih pa tudi iz magičnega. ne vem če je pravilno da tako mešam....

clock-img

28.02.2008, 11:41

clock-img

Sonrisa

pencil-img

604

Mi smo že na začetku štartali s kozarcem. No, še prej iz navadne pol litrske flaše. (Samo za info - iz te flaše je znala piti pri treh mesecih.) Flaše s cucljem niti nismo imeli. Magični lonček smo ji sicer tudi ponudili (predvsem zaradi sprehodov), vendar ga ni marala.

< Sporočilo je popravil tiniga -- 28.2.2008 11:45:56 >

clock-img

28.02.2008, 11:43

clock-img

Anonimen

Moj je takrat še iz stekleničke pil.

clock-img

28.02.2008, 12:50

clock-img

Pobalami

pencil-img

1115

Pospravi lonček, če noče. Prej kot v pol leta bo čisto lepo sam znal iz kozarca pit.

clock-img

28.02.2008, 12:53

clock-img

Volga

pencil-img

9346

Tisto plastenko, ki ima tak dulček na vrhu, da se pije. Taka, ki je tudi za odrasle. Čakej, grem nalimat, če najdem.

user posted image

Vidiš, tako flaško*?

clock-img

28.02.2008, 13:32

clock-img

lelčy

pencil-img

336

naša je pri tej starosti pila iz kozarčka ali pa iz te flaške, ki jo je pokazala Volga.

clock-img

28.02.2008, 13:35

clock-img

Volga

pencil-img

9346

IZVIRNO SPOROČILO: lelčy

naša je pri tej starosti pila iz kozarčka ali pa iz te flaške, ki jo je pokazala Volga.

A ne, kako je lepa user posted image

clock-img

28.02.2008, 13:39

clock-img

Pikca

pencil-img

1988

ja mi kupujemo te flaške - vodo Jano - imajo tudi majhno flaško 2 deci - naš 11- mesečnik kar lepo pije iz tega

clock-img

28.02.2008, 18:05

clock-img

Hans

pencil-img

501

Naša pije iz magičnega lončka, navajamo pa se na navaden kozarček.

Nikoli ne obupajte! Če vam ne uspe v prvo, bo mogoče v drugo ali pa v tretjo! UPAJTE !

clock-img

28.02.2008, 18:10

clock-img

altati

pencil-img

5724

Naš že ves čas pije iz navadnega kozarca.Star je toliko kot tvoj
Flaške ni imel, magičnega lončka ni potreboval.
Pije normalno, kot odrasli. Tudi kozarec drži sam in ga nagne ravno toliko, kot je potrebno.

clock-img

29.02.2008, 08:31

clock-img

honey

pencil-img

2567

Normalni kozarec ali pa, če se ti zdi še malo pretežko, kozarec z ročaji (naš je imel takega od Tommya, ki ima pokrovček in se naredi magični  lonček) in moram reči, da je bil za tiste prve začetke prav super. Še zdaj rad pije iz njega. Od začetka je bilo sicer tako, da se je včasih polil, ampak je hitro ugotovil, koliko naj nagne. In to je bilo pri 1 letu. Tako da, ja, iz kozarca naj pije.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem