writing-img

pravica doječe matere

clock-img

01.03.2007, 11:28

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

Punce,
zas lužbo rabim odgovor nujno!
Po 193.čl ZDR: (pravica doječe matere)
(1) Delavka, ki doji otroka in dela s polnim delovnim časom, ima pravico do odmora za dojenje med delovnim časom, ki traja najmanj eno uro dnevno.
(2) Pravica do nadomestila plače za čas odmora po prejšnjem odstavku se uresničuje v skladu s predpisi, ki urejajo starševski dopust.

Kdo plača to eno uro? Delodajalec ali kdo drug?

Ful vam hvala za odgovore:)

clock-img

01.03.2007, 11:31

clock-img

Anonimen

Mislim da zavarovalnica, lahko pa delodajalec, ker itak dobi potem nazaj od zavarovalnice.

clock-img

01.03.2007, 11:41

clock-img

_andreja_

pencil-img

953

Tako kot je že predhodnica odgovorila, to plača delodajalec, ki potem zahteva povračilo tega denarja

Kadar človek stori dobro delo, ne da bi mu bilo treba, se Bog ozre navzdol in pravi: ŽE SAMO ZA TA TRENUTEK JE BILO VREDNO USTVARITI SVET.

clock-img

01.03.2007, 13:17

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

Od zavarovalnice?
ZZZS?

clock-img

01.03.2007, 13:59

clock-img

Anonimen

Točno tako. saj tud bolniško dobiš tam, mar ne?

clock-img

01.03.2007, 14:17

clock-img

Klarissa

pencil-img

665

Hvala:)

clock-img

01.03.2007, 14:19

clock-img

Anonimen

Ni kej:)

clock-img

05.03.2007, 10:22

clock-img

Pegi123

pencil-img

16

Mene pa zanima kako uveljavljaš pravico iz tega zakona; ali ti pediater napiše da dojiš, ali pa je kakšen drugačen postopek? Zaključujem porodniško ter še vedno dojim, pa bi izkoristila to 1h če bo možno...

clock-img

06.03.2007, 17:28

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Pediater ti napiše potdrilo, da dojiš - s tem nato uveljavljaš pravico.

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

06.03.2007, 21:16

clock-img

Pegi123

pencil-img

16

marty5 a ti uveljavljaš to pravico? .. oz. katera druga kako ali kdaj koristite to uro (ne vem, prideš 1h kasneje ali odideš 1h prej).. Naslednji teden se mislim oglasiti na firmi, pa bi jim rada omenila tudi to, tako da prosim za odgovore.user posted image

clock-img

08.03.2007, 18:52

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Ne, ne uveljavljam te pravice, ker več ne dojim. Je pa tako, da ti ta ena ura pripada MED delovnim časom.  

(1)
Delavka, ki doji otroka in dela s polnim delovnim časom, ima pravico do odmora za dojenje med delovnim časom, ki traja najmanj eno uro dnevno.

(2)
Pravica do nadomestila plače za čas odmora po prejšnjem odstavku se uresničuje v skladu s predpisi, ki urejajo starševski dopust.
Razumljivo, da bi ti želela koristiti na začetku ali koncu delovnika, vse je pa odvisno od razumljivosti s strani šefa.....in koliko ti je pripravljen iti na roko.

Drugače pa ti vseeno še ostane pravica do krajšega del. časa - jaz delam 7 ur in je super, saj se tista 1 ura zelo pozna doma, pri plači pa ne tako hudo.

Srečno user posted image

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

clock-img

08.03.2007, 19:11

clock-img

sonce21

pencil-img

187

jaz pa še dojim in sem prejšnji teden odnesla v službo potrdilo pediatra, da dojim z namenom, da izkoristim pravico  iz tega zakona. in so v naši kadrovski službi rekli, da ta ura ni plačana, plačani so samo prispevki. torej si plačan, kot da delaš samo 7 ur. A ve katera kako je s tem? Sem imela ravno ta teden namen to malo raziskat.

clock-img

09.03.2007, 07:52

clock-img

marty5

pencil-img

1570

Ja, tako je - enako kot pri krajšem delovnem času. Plačo dobiš po dejanski delovni obveznosti (kolikor ur delaš), za ostalo pa ti država plača prispevke od minimalne plače.
Vseeno pa, prosim, te informacije preverite, ker je že nekaj časa odkar sem bila "v tem" in se vse hitro spreminja......en klic na Csd in je vse rešeno.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem