writing-img

prvi dan bolniške brez nadomestila

clock-img

26.02.2010, 21:20

clock-img

TiaSara

pencil-img

867

Ko sem brala, kaj vse naj bi novi zakon o zdravstvu prinesel, me je skoraj kap. Če bo šel predlog skozi, bo prvi dan bolniške za otroka brez nadomestila. Jaz ponavadi ostanem z otrokom na bolniški le kakšen dan ali dva, ko je najhuje, potem ga pa pustim v oskrbi pri babici. Torej ravno za ta dan ne bom dobila nadomestilauser posted image
A ni že zdaj dovolj staršev, ki bolne otroke pripeljejo v vrtec? Potem jih bodo še vsi tisti, ki si enostavno ne bodo mogli privoščiti izpada dohodka zaradi bolniškeuser posted image .

clock-img

26.02.2010, 21:28

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Ok samo potem naj bo popolnoma tako kot v tujini, torej tako, da ti za tisti dan ni potrebno prinesti zdravniškega lista. Javiš, da te ni, in je ok.

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

27.02.2010, 12:58

clock-img

endrina

pencil-img

349

Ma ravno pri tem so se odločili šparati. Pravi bumbarji so ti naši politiki. Pa kaj se pa gredo. Po eni strani želijo imeti več otrok, po drogi pa starše še tako "kaznujejo".
Jaz pravim da je prav da je eden od staršev doma, ko je otrok bolan, ker te takrat res najbolj potrebuje. Res pa je, da si malo kdo to lahko privošči. POnavadi otroke dajo babicam al pa kar v vrtec, pol pa ni čudno če je skoz v vrtcu otrok bolan, ko pa skoz katera bolanega prešverca tja. Če bodo to res naredili, bo takih primerov še več. Grozno no! Mislijo da bodo s tem kaj prišparali - klinac. Če bodo starši to res delai, bodo pa drugi otroci zboleli, pa bodo imeli z zdravljenjem še več stroškov. Ja na to pa verjetno ni nihče pomislil od onih v LJ - seveda, ko pa so že vsi taki, ki imajo odraslo deco.

clock-img

27.02.2010, 21:28

clock-img

PC Baby

pencil-img

1385

Joj bukselni. To je skor k un predlog, da se porodniški dopust ne šteje v delovno dobo.
Važno da skrbijo za nataliteto.

clock-img

27.02.2010, 22:11

clock-img

babylove

pencil-img

2473

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Ok samo potem naj bo popolnoma tako kot v tujini, torej tako, da ti za tisti dan ni potrebno prinesti zdravniškega lista. Javiš, da te ni, in je ok.

V tujini je tako, da bolniške za otroka sploh ni. Nimaš pravice ostat doma zaradi bolnega otroka.
Pri koriščenju bolniške zase pa so 3 dnevi karence. Prvi trije dnevi bolniške niso plačani.
Jaz govorim za Francijo, za katero tujino pa ti govoriš, pa ni razvidno.

clock-img

27.02.2010, 22:35

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Konkretno za Italijo za javni sektor.
Ker so pravice od kolektivne pogodbe do kolektivne pogodbe različne.

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

28.02.2010, 20:47

clock-img

TiaSara

pencil-img

867

V tujini je tako, da bolniške za otroka sploh ni. Nimaš pravice ostat doma zaradi bolnega otroka.

Kaj pa potem narediš, ko je otrok bolan?

Ah, ja saj sem vedno govoprila, da je nam lepše, kot "razvitim"Evropejcem, pa standard gor ali dol. Samo očitno nam je več do visokih dohodkov in drugih cifer, kot do lepega življenja. Gremo v Evropo user posted image .

clock-img

28.02.2010, 21:11

clock-img

babylove

pencil-img

2473

IZVIRNO SPOROČILO: TiaSara

Kaj pa potem narediš, ko je otrok bolan?

Varuško plačaš, če hočeš službo obdržat.

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem