hvala lepa za vsa razmišljanja, vsa so na mestu, vsa so mi blizu. mislim pa, da me bolj boli dejansko zbadanje s strani moževih bližnjih, njegove matere in sestre in včasih že 'šaljivih' nečakinj. večkrat mi navržejo v smislu, da ga je sestra ali mama nadrla ali napi.....' (se opravičujem za grdo besedo), ali pa se mu dejansko smejijo v glavo, ko sam pove svoje mnenje. Tako dobim občutek, kot da ga imajo za loleka, manjvrednega in mi na tak način sporočajo, da ga ponižujejo. Po tem sem vedno žalostna, zamišljena,... Tudi se je že zgodilo, da ga je njegova sestra nadirala po telefonu in mu izrekla vse grdo. Meni se to ne zdi dojemljivo, da se 38 letna sestra občasno zdira nad tri leta mlajšim bratom. Ali se vam to dogaja? Sama imam starejšo sestro in mlajšega brata (vsaki dve leti smo rojeni), pa se na tak način ne prepiramo, si nismo nevoščljivi, ampak se pogovarjamo,... Pa še to, oba z možem izhajava iz kmečke, delavske družine, bistvena razlika je v tem, da naša družina ni imela italijanske pokojnine, kar je prej pomenilo bogastvo, ampak smo shajali skromno iz meseca v mesec, medtem ko moževa je imela dve italijanski pokojnini in jim je dejansko materialna dobrina največ kar šteje. Verjetno. Žal. Srečo imam le to, da ga moje prijateljice in njihovi partnerji zelo spoštujejo, razumejo, imamo se radi, vglavnem se štekamo, čeprav so vsi visoko izobraženi, le moj mož ne. Tudi sam mož se najbolj počuti v tej moji družbi, ker vidi, da so pametni, čustveno inteligentni, kakor je on sam in tu se čuti sprejet. Škoda je edino, da se vidimo nekajkrat na leto, ker smo razpršene po različnih koncih Slovenije. Lepo se imejte in veliko se smejte