cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

writing-img

vaginalni ultrazvok

clock-img

24.03.2008, 19:56

clock-img

KRTR

pencil-img

134

pozdrav!

Zanima, ali se z vaginalnim ultrazvok na prvem pregledu  lahko natančno določi višina nosečnosti, če so menstruacije neredne?

Prosim za pomoč in mnenje!

hvala

lp
j

clock-img

24.03.2008, 20:02

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

clock-img

24.03.2008, 20:05

clock-img

Anonimen

Ja lahko, no ne do dneva, sam teden pa določiuser posted image

clock-img

24.03.2008, 20:11

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Če se že vidi srček lahko določijo. Čisto natančno pa ne. Jaz sem imela isto neredne user posted image  in so mi kasneje zato PDP prestavili.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

24.03.2008, 20:16

clock-img

KRTR

pencil-img

134

no, saj nisem misla ravno do dneva natančno.....ampak glede na teden!

Moje menstruacije so bile dokaj neredne in tudi nikoli nisem prav vedela, kdaj imam ovulacijo......zato upam, da mi bo lahko ginekologinja z ultrazvokom dokaj natančno določila višino nosečnosti?  upam, da se lahko zanesem na te aparature?

V primeru , da je nosečnost višja, bo se to menda videlo na ultrazvoku?

lp
j

clock-img

24.03.2008, 20:23

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Itak bodo user posted image  premerili in določili okvirno. Določitev PDP-ja je pa plus, minus 14 dni normalna. Ponavadi mislimo da smo več noseče (če je neredna user posted image ), pa UZ pokaže da je ovulacija nastopila kasneje.

< Sporočilo je popravil Taula -- 24.3.2008 20:24:41 >

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

24.03.2008, 20:23

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

24.03.2008, 20:27

clock-img

KRTR

pencil-img

134

nevem, po mojem nekje 7 tednov!
Se pustim presenetit, ko grem konec tedna na pregled!

lp
j

clock-img

24.03.2008, 20:28

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

5637

clock-img

24.03.2008, 21:30

clock-img

Majuska

pencil-img

9092

Živjo, jaz sem imela tudi totalno zmešan ciklus in neredne user posted image   pa mi je G na vaginalnem pregledu točno določila čas nosečnosti.

clock-img

25.03.2008, 06:43

clock-img

srki

pencil-img

9222

Meni pravzaprav točnega datuma PDP še zdaj ni določila. Koleba med 25.8.  in 6.9., točno pa še ne ve, na NS pa mi je rekel, da je nekje med tema dvema datumoma. Torej, pri meni pri prvem UZ ni točno določila, samo po tednih.

Osebno pa mi je butasto, da se PDP računa od dneva zadnje M + 7 dni - 3 mesece. Kar nekaj no. Med tem časom pa vsi vemo, da se ne da zanosituser posted image .

Razen, če je še kakšna druga razlaga, zakaj tako?

clock-img

25.03.2008, 10:09

clock-img

kristinaj

pencil-img

3311

približno....meni je rekla, da je teden manjše..... ti še kasneje popravljajo starost ploda....

clock-img

25.03.2008, 11:16

clock-img

gajka

pencil-img

3606

Vaginalni (prvi) UZ je kazal, da je plod za 1 teden mlajši, kot pa je pokazal navadni UZ pri nuhalni in morfologiji.

clock-img

25.03.2008, 11:44

clock-img

Anonimen

Pdp ti lahko premika še do 5 meseca nosečnosti, tak da vaginalni UZ niti približno ni natančen, še najmanj pa na začetku. Moji kolegici so ga premaknili že 4x, nazadnje ima določen PDP za 1 mesec nazaj kot prvotno na prvem pregledu.

clock-img

25.03.2008, 18:57

clock-img

KRTR

pencil-img

134

Neka ginekologinja mi je rekla, da z vaginalnim UZ v začetku nosečnosti zelo natančno določimo velikost otroka in s tem trajanje nosečnosti. Termin poroda, ki ga tako določimo je zelo natančen.

lp
j

clock-img

25.03.2008, 19:05

clock-img

lindy

pencil-img

937

Ja ponavad pravjo, da tisti pdp ki ti ga določijo na nuhalni svetlini, ne spreminjajo več!

Moja mala Manca je moja največja sreča!

clock-img

01.04.2008, 08:22

clock-img

KRTR

pencil-img

134

ojla,

sporočam Vam, da sem bila na pregledu in mi je ginekologinja določila višino nosečnosti
po zadnji menstruaciji 7 4/7, po ultrazvoku pa 7 1/7..... vse se je že lepo videlouser posted image

Upam, da ni preveč zgrešila, glede na to, da moje menstruacije niso bile redne...predvidevam, pa da če bi bila višina nosečnosti višja...bi to opazila po ultrazvoku, kaj pravite ve?

lp
j

clock-img

01.04.2008, 08:50

clock-img

srki

pencil-img

9222

Ja, lahko ti bo še kaj spremenila, jaz pravim, tistih par dni gor ali dol. Ko bo čas, boš že vedelauser posted image .

Lepo in zdravo nosečnostuser posted image .

clock-img

01.04.2008, 09:32

clock-img

sončnica24

pencil-img

3564

Meni je g. tudi rekla da je zgleda prišlo kasneje do zanositve, ker moj M tudi niso bile najbolj redne tako da zdaj čakam na NS, da vidim kaj bo tam g. povedala.

clock-img

01.04.2008, 14:38

clock-img

frutka_

pencil-img

7433

Meni so določili ampak potem z nuhalno ni šlo skupaj, je bil malo premajhen. Z gin. sva nato spremenila TP končno na morfologiji v 20tednu.

clock-img

02.04.2008, 13:42

clock-img

jana84

pencil-img

1591

meni je na vsakem pregeldu do sedaj povedala drugačno trajanje nosečnosti. Problem je ta, da po SS nisem imela M in ne vemo točno od kdaj naj bi računali. Torej ker ni bilo M, tudi ovulacija ne vem kdaj je bila točno. Meni se je zdelo približno, vendar kot kaže sedaj sem noseča več kot sem mislila. Tako, da za enkrat imam PDP računan, kot da je bil SS zadnja M. Po velikosti našega user posted image  tudi kaže tako. Če bo pa kaj drugače, pa bo povedala glede na velikost user posted image ...

clock-img

02.04.2008, 17:59

clock-img

moyca

pencil-img

240

do koliko UZ imaš pravico med nosečnostjo?

clock-img

03.04.2008, 13:52

clock-img

jana84

pencil-img

1591

Ne vem točno, vendar glede na to da se celo življenje plačuje zdravstveno varstvo in smo kao socialna država, ki dela na povišanju natalitete, PREMALO! Pa saj se ne bi UZ skurili, če bi nam pripadal en UZ na mesec! user posted image
Nekje na RR sem zasledila en članek, kjer piše koliko UZ pripada nosečnici. Pa ne vem več točno kje.

clock-img

03.04.2008, 14:17

clock-img

srki

pencil-img

9222

Jaz sem ga imela do sedaj še na vsakem pregledu. Prvega vaginalnega, drugega, da mi je bolj natančno določila PDP, tretjega na NS, potem pri moji G, ki si dela licenso za NS, pa zadnjič, ko ni s tisto napravo utripa zaznala, pa sedaj v 20 tednu ga bom imela.

Saj ne vem, če je tako smiselno imeti toliko UZ, meni so jih naredili zato, ker so jih očitno "morali".

clock-img

03.04.2008, 15:34

clock-img

jana84

pencil-img

1591

Smiselno je, da se vidi če nosečnost poteka normalno in kot mora. že v enem samem tednu se lahko stvari tako obrnejo, kaj šele v dveh mesecih na primer. Moja G je kar faca in naredi ful UZ, čeprav mislim, da potem vseh ne vpiše v karton, ekr bi jih verjetno morala plačevat (bolj tako na skrito). Pa sem se pogovarjala s sosedo, ki je pred 5 meseci rodila in je rekla, da je tud ona imela ful UZ in ful slikc je dobila (tud tako bolj na skrito). Pa je pri eni drugi G kot jaz.
Verjetno je odvisno od G, koliko ti jih naredi. Neko določeno število pa jih priprada. Manj jih ne smeš imet

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem