IZVIRNO SPOROČILO: tinec78
Živjo,
Čeprav vas že nekaj časa pridno prebiram, sem danes čisto frišno registrirana. Tudi midva načrtujeva otročička. Novembra sem prenehala z jemanjem kt in z novim letom začela jemati folno kislino, tako da greva čez nekaj mesecev "v napad", prej pa še nekaj vprašanj za tiste, ki so bile v podobnih situacijah... Že kar nekaj časa, kaki 2 leti bremzava zanositev zaradi prevečnih kg, ki jih imam (pa ne govorim o 1-2kg), zdaj se že kar nekaj mesecev trudim shujšat in mi lepo uspeva, zavedam se, da neka suhica nikdar ne bom, bi pa vseeno rada zgubila še kakih 10 kg predenj zanosim. V bistvu me zanimajo izkušnje meni podobnih (se pravi buhteljnov - kot mi pravi moj mož :)), koliko ste se zredile v nosečnosti, ali ste zaradi teže imele težave zanosit, težave med nosečnostjo... zavedam se da je sigurno težje imeti prekomerno težo in biti noseča, sem o tem že dostikrat debatirala z ginekologinjo, nosečnosti mi ona nikakakor ne odsvetuje, pravi pa da mi bo težje. Prosim vas če svoje izkušnje delite z menoj.
Hvala!
LP, Tina
Ah Tina nic se ne sekiraj. Ce imas voljo bos dosegla cilj.
Moja izkusnja je pa takale...prvega

sem zanosila zelo suha. Skratka celo zivljenje sem bila suha,ko sem bila majhna me je mama morala celo vozit na tehtanje,ker sem se jim zdela podhranjena...
Ko sem zanosila prvega

sem se zredila za 42 kg. Ja prav si slisala...Katastrofa!! Ampak jaz sem bila skoz lacna...skoz.
In to 42 kg ob tem da sem bila vegeterijanka...Skratka piskoti, sladoled, krompir in makaroni pa spet 10 kg piskotov ...
Potem sem sicer shujsala 20 kg toda se vedno sem na visino 170 cm imela 80kg. Pa so mi govorili da moram seshujsat da bom lahko zanosila...pa sem se sekirala pa hujsala pa redila...
5kg dol 8 gor in tako dalje...in sem spet postala zelo okrogla ...
In ko sem se nehala sekirat sem po 10 letih matranja zanosila kot bi pihnil...
Debela kot buhtelj... sem v drugi nosecnosti brez da bi se kaj bremzala pridobila samo 8 kg...
In sedaj sem se vedno okrogla in sem zopet

v 5 mesecu pa sem do sedaj pridobila 4kg. Pa zopet nic ne pazim...
No saj da ne bo pomote jaz ne zagovarjam debelosti in imam namen po tej nosecnosti spet zacet hujsat...Ker ni zdravo biti pretirano debel nikdar pa se ne sekiram zaradi izgleda...Ce se zasekiram se zaradi slabega pocutja, ki ga prinesejo odvecne kile...
Ce se ti dobro pocutis in si zadovoljna potem se nic ne obremenjuj...Ti kar zanosi in zelim ti srecno in enega lepega zdravega
L.P. El Domy