cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Otrokov razvoj: Dobro je vedeti

calendar-img

Razvajenost
Vam je že kdo rekel, da je vaš otrok razvajen? Nikar se ne bojte, da je vaš otrok v tem obdobju že razvajen. Razvajenost se pojavi šele po drugem letu, ko je otrok dovolj razvit, da je sposoben razumeti, da ima svoje pravice in jih je sposoben braniti pred drugim. Je pa otrok sedaj v obdobju, ko lahko preprečite, da bi razvajen sploh postal.
Morda razmišljate »koga bom pa razvajal, če ne svojega otroka«. Seveda, a vse v mejah normalnega. Razvajen otrok postane razvajen odrasel, ki bo velik egoist, skrbel le za lastno zadovoljstvo, brez pravilnega odnosa do stvari ali ljudi. V življenju je razvajencem mnogokrat težje, ko naletijo na ovire pri zadovoljevanju svojih potreb.

Razvajenost se začne s preveč popustljivimi starši, ki ne vztrajajo pri svojih prepovedih, otroci pa jih ne upoštevajo. Bodite dosledni in jasni. Od svojih pravil ne odstopajte, vseeno pa bodite odprti za otrokove argumente in svojo odločitev, če boste videli, da je napačna, spremenite. Govorite odločno (nikdar ne bodite nasilni), vseeno pa bodite sproščeni, veseli, ljubeznivi in otroka spoštujte kot sebi enakovrednega. Malčki še niso sposobni razumeti dolgih moralnih pridig, pa še hitro postanejo neučakani in zdolgočaseni. Pojasnila naj bodo kratka, jasna in primerna otrokovi starosti.

arrow-img

1-4 TEDNE

1 MESEC

2 MESECA

arrow-img

1-4 tedne

Dobrodošel med nami, dragi dojenček!

news-img

Novorojenček se prilagaja na življenje zunaj maternice in v tem obdobju je izredno občutljiv in popolnoma odvisen od skrbi in nege staršev. Prvi mesec je obdobje spoznavanja in prilagajanja družine na novega družinskega člana. To je izredno lepo in čustveno obdobje, je pa tudi naporno obdobje.
Prvo leto, od rojstva do dopolnjenega prvega leta življenja, imenujemo obdobje DOJENČKA. Prve štiri tedne življenja še dodatno ločimo in jih označimo kot obdobje NOVOROJENČKA. Enega imate ravnokar v svojem naročju!

arrows-img

Preberi več

Naroči se in spremljaj razvoj svojega otroka!

Brezplačne tedenske e-novičke, ki podrobno spremljajo razvoj tvojega otroka.

Tvoj e-mail

Predvideni datum poroda / rojstni dan

calc-img

Izračunaj datum poroda

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem