cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

5 slastnih kašic za dojenčke

Hitro preverite pet receptov za slastne in zdrave kašice za dojenčka, ki se spoznava z gosto hrano.

5 slastnih kašic za dojenčke

Čeprav lahko v trgovinah najdete tudi ekološke kašice za dojenčke, se nobena kupljena ne more primerjati s svežo kašico, ki jo je mama pripravila iz domačih, svežih in preverjenih sestavin ter jim dodala tudi veliko merico ljubezni.

Za vas smo zbrali pet receptov za zdrave in slastne kašice, ki bodo prepričale tudi najizbirčnejše jedce. In opozorilo: Obvezno pripravite nekoliko večjo količino, saj gredo v slast tudi starejšim bratcem in sestricam. Včasih pa na skrivaj tudi mamicam in očkom.

 

1. "Zamaskirana" špinača

Vaš dojenček ne mara špinače? Ko mu jo boste ponudili v tej kombinaciji z mangom in hruško, se pripravite na široko odprta dojenčkova usta.

Recept za mangovo kašico s špinačo in hruško najdete tukaj.

 

2. Prve začimbe

Čeprav nekateri pediatri odsvetujejo začimbe do prvega otrokovega leta, je vse več takšnih, ki priporočajo, da začimbe dodate tudi dojenčkovim obrokom. Seveda pazite, da bodo vedno ekološke.

Recept za kašico s korenčkom, rjavim rižem in cimetom je na tej povezavi.

 

3. Za vroče, poletne dni

Tale kašica bo dojenčka ne le dobro nahranila, temveč ga vročih poletnih dneh tudi prijetno ohladila. Če boste pripravili nekoliko večjo količino sestavin, jih za dojenčka zmiksajte v mešalniku, iz ostalih pa pripravite osvežilno poletno ovseno solato za vso družino.

Recept za tropsko ovseno kašico najdete tukaj.

 

4. Brezglutenska rešitev

Dojenčki obožujejo sladek okus, saj je tudi mamino mleko sladko. Zato jim bo ta kašica z breskvijo in hruško gotovo všeč. S kvinojo pa boste poskrbeli za vnos pomembnih hranilnih snovi. In to povsem brez glutena.

Recept za kašico s kvinojo, hruško in breskvijo najdete na tej povezavi.

 

5. Hitra rešitev za zelooo lačne dojenčke

Vam je zmanjkalo žitnih kašic za dojenčka, vaš dojenček pa je straaašno lačen? Uporabite zdrave piškote za otroke in na 123 pripravite tole instant kašico Piškotko, ki je hitra rešitev tako za dojenčke kot malo večje otroke, ki se še radi zdravo posladkajo s kašico.

Recept za domačo instant kašico Piškotko najdete tukaj.


news-img

Pomladna potepanja z dojenčki in malčki

Lepi pomladni dnevi kličejo po dolgih sprehodih z dojenčki in kavico s prijateljico, kajne? Da bodo daljši sprehodi udobni tako za vas kot za dojenčka, se zanje primerno opremite.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem