cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Dojenček ne bi smel živeti v sterilnem domu

clock-img

5.4.2024

Pred prihodom dojenčka se trudimo, da je dom popolnoma čist, skoraj sterilen. A to niti ni najboljša stvar. Sterilen dom namreč preprečuje, da bi se dojenčkov organizem znal boriti proti alergijam in boleznim.

Dojenček ne bi smel živeti v sterilnem domu

Strokovnjaki so dokazali, da imajo tisti otroci, ki so do svojega prvega leta živeli v sterilnem domu in se gibali le v čistem okolju, za kar trikrat več možnosti, da bodo kasneje imeli zdravstvene težave, razne alergije in tudi težave z astmo, piše haber.ba.

To je tudi razlog, zakaj so otroci, ki odraščajo skupaj s hišnim ljubljenčkom kot sta pes in mačka, veliko bolj zdravi in odporni.

 

PREBERITE TUDI: Starši, ne bojte se umazanije in mikrobov!


Če so majhni otroci izpostavljeni določeni meri umazanije, s tem ni nič narobe, saj jih prav to okrepi. Umazanija vpliva na njihov imunski sistem, ga krepi, v njegovem telesu se množijo protitelesca, ki so zelo pomembna v boju proti bakterijam.


Prav je, da skrbite za čisto in urejeno stanovanje in seveda je prav ter obvezno, da skrbite za otrokovo higieno, ni pa potrebno, da je okolje, v katerem odrašča popolnoma sterilno. Omogočite svojemu otroku, da bo prišel v stik z domačimi živalmi, da se bo igral na zemlji, travi. Pojdite z njim na sprehod, mečite kamenčke v reko, po gozdu nabirajte gozdne plodove in včasih zamižite na eno oko, ko bo z umazanimi rokami nesel v usta kak priboljšek.

 

PREBERITE TUDI: Materinstvo je tudi popoln kaos - resnična zgodba

 

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem