cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Kateri del dneva je najboljši za zanositev?

clock-img

16.3.2024

V katerih mesecih in urah dneva so najbolj na višku koncentracija sperme, skupno število spermijev in normalna morfologija?

Kateri del dneva je najboljši za zanositev?

Če nekateri pari zanosijo, ko najmanj pričakujejo, je za druge pot do nosečnosti nekoliko bolj ovinkasta in daljša.

Takšni pari bodo zagotovo veseli rezultata študije, ki je merila žensko plodnost in med drugim tudi ugotovila, kdaj v dnevu je najboljši oziroma idealen čas za zanositev.

Kot pravi raziskava, bi to naj bilo zgodaj zjutraj, še posebej pred pol osmo uro. Še en razlog več za jutranje poležavanje in crkljanje.

 

Takoj zjutraj spomladi

Znanstveniki so v Züriški bolnišnici University Hospital Zurich med leti 1994 in 2015 analizirali 12.245 vzorcev moške sperme 7.068 moških, starih med 25 in 40 let. Študija je želela preveriti oba ritma - tako zunanjega kot notranjega - in ugotoviti, kdaj se glede plodnosti najbolj pokrijeta.

V študiji so preverjali različne parametre kakovosti sperme in ugotovili, da so trije pomembni faktorji (koncentracija, skupno število spermijev in normalna morfologija) najbolj na višku takoj zjutraj.

 

PREBERITE TUDI: Kakšna je zdrava in plodna sperma?

 

Študija je tudi pokazala, da se koncentracija sperme in skupno število spermijev povečata v spomladanskih mesecih - marca, aprila in maja ter pomembno zmanjšata poleti.  

"Na kakovost moške sperme vplivata oba ritma - cirkadialni in cirkanualni ritem. Zato je za izboljšanje plodnosti treba upoštevati oba," je povedala vodja projekta Dr. Brigitte Leeners.

Če torej želita čim prej zanositi, ne pozabita na tista zgodnja spomladanska jutra!

Tukaj pa lahko preverite, kateri so tiste trije znaki, ki kažejo, da je ženska najbolj plodna.

news-img

Utrujeni? Preverite ali imate pomanjkanje železa.

Pri pomanjkanju železa pride do utrujenosti, vrtoglavice, razdražljivosti, težav s koncentracijo, slabših fizičnih in umskih zmogljivosti, glavobolov, lomljivih las in nohtov.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem