cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ko otrok jezika

clock-img

8.4.2024

Dovolj je že, če jasno ustavite z ne, ni mi všeč kako govoriš ali takšnih besed v našem domu ne dovolim.

Ko otrok jezika

Težko pričakovane prve besede in smiselne besedne zveze, prvi odgovori in sodelovanje v pogovoru. Trenutki, ki so vam pobožali srce. Izbruh smeha, ko vam jo je malček prvič verbalno zagodel in najbolj simpatično godrnjanje, ko mu nekaj ni bilo po volji. V nekem trenutku, je vsa čarobnost zvodenela in vaš otrok je postal jezikav in bližje ljubkosti, nesramen.

 

PREBERITE TUDI: Zakaj smo starši jezni, ko otroci ne poslušajo?

 

Nikoli ni prepozno, da naredimo stvari drugače. Reagirajte ob neprimernosti. Dovolj je že, če jasno ustavite z ne, ni mi všeč kako govoriš ali takšnih besed v našem domu ne dovolim. Zelo pomembno je, da ste ne glede na okolje enako striktni. Vi ste odgovorni za vašega otroka in njegovo obnašanje. Spodbujajte pozitivno. Pohvalite, opazite, potencirajte. Vsako prijazno gesto otroka nagradim s stavkom, srce mi zaigra, ko se tako lepo zahvališ in otrok se bo potrudil, da mi bo srce čim večkrat zaigralo.

 

Podobno pri jezikanju, iskanju izgovorov. Nič ni narobe, če odraslo pristopite in pokažete način postavljanja mej. Če niso stvari narejene po dogovoru, dajte otroku možnost, da se izkaže in mu jasno povejte, da o tem ne boste razpravljali, da točno ve, kaj je njegovo delo in naj ga opravi. Ne zapletajte se v pogovore brez repa in glave in ne merite moči na tak način.

 

Dragi starši, zmorete!

Vzgojiteljica Miriam

 



miriam kalan

Miriam Kalan navdušuje delo z ljudmi, še posebej z najmlajšimi. Po duši naravoslovka, ki je matematiko in fiziko zamenjala za predšolsko vzgojo. Učiteljica plavanja, animatorka in strastna potapljačica, z veseljem barva platna in obraze. Radovednost jo vodi do različnih formalnih in neformalnih znanj, ki jih z veseljem tudi deli.

Z vami diplomirana vzgojiteljica, ki poleg vseh ostalih izkušenj in interakcij, že vrsto let "hodi v vrtec" in temu pravi poslanstvo. Hkrati pa ohranja jezikavo trmoglavko, ki jo žene, da bi vsak zakaj imel svoj zato.

 



 

Mnenja blogerke ne izražajo nujno mnenja uredništva Ringaraja.net.


news-img

Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži rešijo življenja?

Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - varnost je vedno na prvem mestu.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem