cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ko otrok raste, z njim tudi mi in naše skupno veselje

clock-img

1.3.2024

Otroci se v prvih letih zelo hitro razvijajo, zato moramo njihovemu razvoju posvetiti posebno pozornost. Nudimo jim varno okolje za nemoten gibalni razvoj in jih razveselimo s koristnimi igricami.

Ko otrok raste, z njim tudi mi in naše skupno veselje

Gibalni razvoj je zelo pomembna komponenta otrokovega odraščanja. Za večino otrok, starih med 12. in 18. mesecem, velja, da v tem obdobju shodijo. Pri čemer velja opozoriti, da se otrokova drža najbolje razvija, če je otrok veliko bos in hodi po različnih podlagah. Na sprehode pojdimo v naravo, kjer tla niso ravna in so polna ovir, ki se jih bo otrok naučil preči. Otroci, starejši od 18. pa do 24. meseca, pa so pri svojih podvigih načeloma že bolj spretni. Pomembno je, da jim gibalnega raziskovanja ne preprečujemo, temveč, da jim ob podvigih stojimo poleg in zagotavljamo ustrezno varnost.

 

Otroci se tudi zelo radi igrajo, zato jim v tej starosti ponudimo koristne igre.  Otroci zelo radi ponavljajo določene sekvence in vedno znova opazujejo dogajanje npr. podiranje stolpa iz kock, vtikanje predmetov, metanje stvari na tla, pokanje milnih mehurčkov. Enako vedno znova poslušajo iste pesmice, pravljice in gledajo iste knjige. Naučijo se posnemati živali. Otroci naj se zato veliko igrajo v zunanjem okolju, raziskujejo naravo in drobne živali. Izpostavljanje otrok napravam z zasloni (televizija, računalnik, pametni telefoni ..) pa se do drugega leta starosti popolnoma odsvetuje. Z risankami, videi ali slikami otroka nikoli ne skušajmo zamotiti, sploh ne med hranjenjem, za uspavanje ali kot tolažbo, če se udari. Po drugem letu uporabljamo naprave z zasloni izjemoma skupaj za krajši čas in pogledamo smiselne vsebine, ki jih skupaj tudi pokomentiramo.

 

lumpi

 

To je le nekaj vsebin, ki jih je kot informativne vodnike skozi otrokov razvoj od rojstva do dopolnjenega tretjega leta pripravila izkušena pediatrinja Kluba Lumpi. Za še več vsebin so vam na voljo brošurice Mercatorjevega Kluba Lumpi, ki jih prejmete ob včlanitvi v klub. V njih boste spoznavali ključne mejnike otrokovega razvoja in se sprehodili skozi pomembne vidike spanja, hranjenja, kaj otrok čuti, pa do gibalnega razvoja in koristnih iger. Včlanitev v Klub Lumpi je brezplačna, prinaša pa tudi številne ugodnosti in prihranke.

 

lumpi

 

Starševstvo prinaša nepozabne emocije, številne odgovornosti pa tudi finančne obremenitve, zato predstavlja Klub Lumpi prijazno rešitev, ki staršem poleg nasvetov nudi še številne ugodnosti. Samo članom Mercatorjevega Kluba Lumpi prinašajo nakupi izdelkov otroškega sveta, od pleničk in hrane pa do igrač, in tudi ustvarjalnega programa za igro, šolskih pripomočkov ter celo bio sadja in zelenjave dvojne pike. Te pa prinašajo popuste. In ne le to, člani Kluba Lumpi lahko po 3 mesece kupujejo določene izdelke kluba ceneje, deležni so tudi posebnih ugodnosti pri nakupih. Otrokom ob rojstnem dnevu pa namenijo čestitko z ugodnostjo. Včlanitev poteka popolnoma enostavno, brez papirnatih obrazcev preko  Mercatorjeve aplikacije Moj M.

 

Bi radi izvedeli več? Kliknite >>TUKAJ<<.

Promocijsko sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem