cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zdaj je pravi čas za oglaševanje v slovenskih digitalnih medijih

clock-img

27.3.2020

Življenje se je v času epidemije z ulic preselilo na splet. Visoke številke obiskanosti spletnih medijev v zadnjem obdobju so priložnost, da skupaj poženemo gospodarstvo še v večji meri in s tem prispevamo k omilitvi posledic trenutne situacije.

Oglašujte v slovenskih digitalnih medijih

Pri Slovenskem združenju medijev (SZM), pri Slovenski oglaševalski zbornici, pozivajo k dodatnim ukrepom in k sprejetju dodatnih ciljanih ukrepov, ki bodo omogočili preživetje medijem, ki v teh časih normalno delujemo naprej, ostali pa smo skoraj brez vseh prihodkov, čeprav je naša vloga družbeno izjemno pomembna.


Mediji so gospodarska veja, ki je dosedanji ukrepi skoraj ne zajemajo, čeprav smo v teh časih podobno kot mnoge druge pomembne institucije, dolžni delovati naprej. "Mediji smo nosilci obveščanja in izobraževanja prebivalstva o nastali situaciji, zato se družba ne more privoščiti »medijskega mrka«, do katerega lahko pride z gospodarskim zlomom skoraj celotne medijske krajine, kateremu se skoraj neizogibno približujemo. Mediji ne moremo »na čakanje«, novinarji, uredniki, lektorji, oblikovalci, fotografi, snemalci, montažerji moramo delati naprej, opraviti moramo svojo dolžnost," so zapisali v sporočilu za javnost.


Večina medijev je čez noč ostala brez prihodkov

V zadnjih tednih je prišlo do množičnih odpovedi oglaševanja, deloma seveda razumljivo s strani podjetij, ki so se znašla v težavah, velik del pa tudi s strani podjetij in drugih institucij, ki bi lahko gospodarsko upravičeno nemoteno oglaševala naprej. Večina medijev je čez noč ostala brez večine svojih prihodkov.


Prihodki iz oglaševanja so se drastično zmanjšali, čeprav v času izrednih razmer doseg spletnih strani in tiskanih medijev ter poslušanost slovenskih radijskih postaj in gledanost televizij rastejo in nakazujejo, da so slovenski mediji izjemno pomemben dejavnik v družbi in hkrati sogovornik, ki mu javnost zaupa. Javnost slovenske medije sprejema kot vir zanesljivih, relevantnih in uporabnih informacij. Uredništva so preobremenjena, brez oglasnih prihodkov pa jim mediji ne bodo mogli zagotoviti niti osnovnega, kaj šele spodobnega plačila za opravljeno delo.


Podprite slovenske medije

"Oglaševalce, še posebej podjetja v državni lasti in vladne institucije želimo spodbuditi, da bo njihova vsakodnevna odločitev oglaševati, pomembno vplivala ne samo na obstoj medijev, temveč na celotno slovensko gospodarstvo in njegovo oživitev, ko bo najhujša kriza glede virusa mimo. Hkrati jih pozivamo, da svoje oglaševalske proračune razdelijo na način, ki ne bo v korist le peščici izbranih medijev," podjetja nagovarjajo pri SZM-u.  V zameno bodo oglaševalci dobili, še posebej zdaj, izjemne dosege v javnosti. Tudi s sporočili, ki nagovarjajo k solidarnemu ravnanju in pravilnem samozaščitnem ravnanju h katerim poziva Vlada Republike Slovenije.


Zdaj je pravi čas za oglaševanje v slovenskih digitalnih medijih!

Življenje se je v času epidemije z ulic preselilo na splet. Tudi sicer visoke številke obiskanosti spletnih medijev v zadnjem obdobju merjenja beležijo tudi do 20-30 odstotno rast. Zato je zdaj "pravi čas, da izkoristimo to pozitivno sporočilo, visok doseg in poženemo gospodarstvo še v večji meri tudi prek spleta, ter s tem prispevamo k omilitvi posledic trenutne situacije," k oglaševanju v slovenskih digitalnih medijih podjetja pozivajo tudi na MOSS-u. S tem bodo podjetja in njihove blagovne znamke dosegli svoje ciljne skupine, ob tem dobili realne podatke o dosegu, podprli lokalne založnike in vsebine ter prispevali k ohranitvi delovnih mest in obsega gospodarstva, ob katerem bomo vsi v prihodnje lažje živeli.


Ključni razlogi ZA oglašavanje:

KER SMO VSI »ONLINE«

V marcu se je obiskanost medijev, v sklopu raziskave MOSS, povečal za 20 %. Posledica iniciative #ostanidoma je tudi povečanje kakovosti in frekvence obiska slovenskih uporabnikov.

KER JE POSEL »ONLINE«

Ker smo večinoma doma, Slovenci pospešeno uporabljamo storitve, opravljamo nakupe in prebiramo vsebine na spletu.

KER JE POTREBNO KOMUNICIRATI

Osnova današnjega marketinga je kontinuirana komunikacija z uporabniki. Ti so sedaj prisotni na spletu bolj kot kadarkoli prej, vaše korporativno in storitveno komuniciranje pa v interaktivnem okolju najde zanesljivega partnerja.

KER BOSTE DOBILI REALNE PODATKE

MOSS z izdelano metodologijo in nadzorom vseh vključenih partnerjev skrbi za realne in neodvisne podatke, na podlagi katerih lahko kakovostno izvedete vaše digitalne projekte.

KER JE POTREBNO PODPRETI LOKALNO GOSPODARSTVO

S svojo investicijo lahko dosežete veliko ljudi, hkrati pa podprete lokalne vsebine, ustvarjate delovna mesta ter pospešujete gospodarstvo, ob katerem bomo vsi v prihodnje lažje živeli. #stopimoskupaj


oglaševanje, digitalni mediji

news-img

Na dopust z dojenčkom: kaj potrebujete?

Priprava na poletni dopust z dojenčkom je pomembna, saj želite, da je izkušnja prijetna in brezskrbna. Tukaj je nekaj ključnih stvari, ki jih ne smete pozabiti.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem