cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zakaj morate pred porodom odstraniti lak za nohte?

Eno najpomembnejših pravil za nosečnice, ki pridejo na porod je, da ne smejo imeti nalakiranih nohtov, geliranih ali trajnih nohtov. Ali veste zakaj?

Zakaj morate pred porodom odstraniti lak za nohte?

Med vaginalnim porodom, z epiduralno ali brez, pa tudi med carskim rezom, zdravniki spremljajo barvo nohtov na rokah in nogah bodoče matere. 

Spremembe na nohtih, ki jih lahko opazimo med porodom, so pomembne, da zdravniki pravočasno odkrijejo morebitne zaplete. Dokler so brezbarvne in rožnate, je vse v redu. Če pa pride do spremembe barve in postanejo bele, kasneje pa modre - to kaže na pomanjkanje kisika v telesu, kar je med porodom zelo nevarno.


Nohti kažejo, da je nekaj narobe!

Če ne prej, odstranite lak takoj, ko se začnejo popadki, in odstranite gel lak takoj, ko vstopite v deveti mesec. V primeru, da se med posegom pojavijo zapleti, bodo nohti po barvi najprej pokazali, da nekaj ni v redu.

Ob padcu ravni kisika, težavah s srcem in drugimi organi se barva nohtov spremeni, to pa je vidno le, če niso nalakirani.

 

PREBERITE TUDI: Rutinski posegi med porodom so lahko nevarni


Vedno je lahko možen nujni carski rez

Tudi najbolj idealna nosečnost se lahko konča s carskim rezom, ki se, tako kot drugi kirurški posegi, izvaja v anesteziji, ki prinaša določena tveganja. Med carskim rezom se na prst namesti pulzni oksimeter, majhna naprava, ki meri saturacijo, tj. raven kisika v krvi. Če ima ženska debelo plast gelnega laka, ta naprava ne bo pokazala pravih vrednosti. Po mnenju ginekologov je to lahko zelo nevarno.

Enako velja za porod z epiduralno, tudi če ne gre za nujni carski rez, ni priročno odstranjevati laka v porodnišnici. To še posebej velja za gel lak ali tiste nalakirane nohte, ki jih sicer očistimo s posebnimi orodji in sredstvi v salonih.

 

PREBERITE TUDI: Od začetka nosečnosti sem imela občutek, da nekaj ni v redu


VIR: Newbornbaby.com.au


DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem