cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo spijo?

clock-img

14.4.2024

99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pogosto muči nespečnost.

Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo spijo?

Spanje je v obdobju nosečnosti zelo pomembno, saj vpliva na dobro fizično počutje, omogoča zdrav razvoj otročka in nam daje zalogo energije, ki jo bomo potrebovale v prvih tednih materinstva.


Razlog 1: Nosečniško telo

Zagotovo je eden od razlogov za slabo spanje fizionomija nosečniškega telesa. Otrok pritiska na naše organe in z velikim trebuhom težko najdemo idealen položaj na postelji. To težavo lahko zelo lahko rešimo s primernim ležiščem. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je vodna postelja ena najboljših iznajdb za nosečnice, veliko pa lahko naredimo tudi z anatomsko prilagodljivim ležiščem. Močno ti bodo pomagale tudi blazine, s katerimi podložiš kritična področja, v svojo posteljo pa že sedaj povabi tudi blazino za dojenje.


PREBERITE TUDI: 30 dejstev o nosečnosti


Razlog 2: Stres

V vsakdanjiku modernega sveta je skorajda neizogiben. V stres nas spravljajo izzivi na delovnem mestu, živčke nam kravžljajo visoki mesečni računi, kapo nam dvigne že dolga kolona na avtocesti. S stresnim hormonom svoj nemir neposredno prenašamo na bitjece v maternici in mu še pred rojstvom vgraviramo potrebo po hiperaktivnosti.

 

PREBERITE TUDI: Nasvet strokovnjakinje - Strah pred bolečim porodom


Razlog 3: Strah pred zapleti

Tretji in po anketi 161 slovenskih nosečnic največji razlog za slab spanec pa je tudi strah pred zapleti v nosečnosti. Bodoče mamice je strah, da se bo novorojenček rodil z napako, da bo morda moral na svet predčasno, skrbi pa jih tudi kako bosta z otročkom preživela »nevarni« porod. Vsi ti strahovi preprečujejo nosečnicam, da bi zares uživale v čarobnih devetih mesecih. Namesto da bi cenile vsak dan, ko imajo edinstven privilegij, da pomagajo naravi pri oblikovanju življenja, odštevajo dneve do porodnega datuma.


news-img

Katera je najboljša anti-colic steklenička?

Nanobébé, vodilno ime v inovacijah dojenčkovih izdelkov, je od lanskega leta na voljo tudi v Sloveniji. Večkrat nagrajeni izdelki ponovno z novo zlato nagrado.

favorite-img

Oglasno sporočilo

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem