cookie-img

Spletno mesto uporablja piškotke

za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.

Ženski orgazem ima devet ravni

clock-img

23.1.2024

Številni moški in ženske vaginalne krče na četrti ravni popolnega ženskega orgazma napačno pojmujejo kot popolni orgazem, saj domnevajo, da ženske doživljajo enako vrsto orgazma kot moški. Toda na tej točki ni ženska niti na pol poti!

Ženski orgazem ima devet ravni

"Ženski orgazem je popolnoma drugačen od moškega. Moški orgazem lahko opišemo kakor oster vrh; ženski je niz rastočih pobočij, ki jim sledi pobočje, ki se spušča," v odličnem seksualnem priročniku Dao spolnosti piše avtor Dr. Stephen T. Chang in dodaja: 

"Edina pot, ki bo par peljala k spolni kompatibilnosti, spolnemu užitku, spolni zadovoljitvi in združitvi, je pot razumevanja - temeljitega razumevanja - teh dveh različnih orgazmov."

 

Kot razcveten cvet lotosa

Kot pojasnjuje avtor in terapevt, ki je s pomočjo tisočletnih modrosti daoizma pomagal številnim ženskam in moškim do boljše seksualnosti ter posledično tudi boljšega zdravja, je ženski orgazem razdeljen na devet korakov oziroma devet delov doživetja, ki se med sabo pogosto prekrivajo in ženski omogočajo seksualno izkušnjo na več ravneh. 

Dr. Chang pravi, da lahko žensko med doživljanjem orgazma opišemo kot razcveten cvet lotosa, ki gre skozi devet korakov cvetenja, vse dokler se končno povsem ne odpre in popolnoma preda moškemu, ki ji je to omogočil.

 

PREBERITE TUDI: Ali tvoj moški zna injakulirati?

 

Devet ravni ženske poti do popolnega orgazma

Kot uči dao spolnosti, vseh devet ravni ženskega orgazma prinese energijo določenemu delu ženskega telesa, kar izzove tudi določene opazne in predvidljive ženske odzive.

1) Prva raven in pljuča: Ženska vzdihuje, težko diha in se močneje slini.

2) Druga raven in srce: Medtem, ko poljublja moškega, k njemu izteguje jezik, ki je povezan s srcem.

3) Tretja raven ter želodec, vranica in trebušna slinavka: Ženski se aktivirajo mišice, zgrabi moškega in se ga tesno oklene.

4) Četrta raven ter ledvice in mehur: Ženska doživi vrsto vaginalnih krčev (To je klasičen orgazem, kot ga pozna večina žensk in se pri njem tudi ustavi!) in iz nožnice se začnejo obilneje izločati izločki.


Ste vedeli?

Izločki, ki jih med orgazmom proizvaja ženska, niso podobni moškim. Gre za obliko brezbarvne in neprosojne sluzi brez vonja, ki ima le malo hranilne vrednosti ter je podobna sluzi, ki jo proizvaja danka. Kadar torej moški ali ženska doživi rektalni orgazem, nastane enaka sluz.

 

5) Peta raven in kosti: Ženski sklepi se zrahljajo in začne gristi moškega.

6) Šesta raven ter jetra in živci: Ženska valuje in se zvija kot kača - poskuša oviti svoje roke in noge okrog moškega.

7) Sedma raven in kri: Ženski "vre" kri in divje se poskuša povsod dotakniti moškega.

8) Osma raven in mišice: Ženski se mišice povsem sprostijo, še bolj grize in grabi bradavičke moškega.

9) Deveta raven in celotno telo: Žensko celotno telo je polno energije, ženska se sesede v "malo smrt", je čisto odprta in se popolnoma preda moškemu.

 

PREBERITE TUDI: Ko partnerju ni do seksa - 5 najpogostejših vzrokov

 

Ne ustavljajte se na četrti ravni vaginalnih krčev!

Kot opozarja Dr. Chang, številni moški in ženske vaginalne krče na četrti ravni napačno pojmujejo kot popolni ženski orgazem, saj domnevajo, da ženske doživljajo enako vrsto orgazma kot moški - da se dvignejo, dosežejo vrhunec in nato padejo (pa čeprav padec velja za počasnejšega kot pri moških). 

Toda kot uči daoizem, na tej točki ženska ni niti na pol poti do popolnega ženskega orgazma!

Če moški nadaljuje z ljubljenjem, ji omogoči ne le popoln orgazem, temveč ji lahko pomaga odstraniti tudi določene zdravstvene težave.

"Ponavljajoče se prekinjanje orgazma na določeni ravni ustvari energijsko neravnovesje v organih, ki ustrezajo tem ravnem. Namesto, da bi se energija naravno pretakala, se lahko na primer nabira v ledvicah in povzroča veliko neravnovesje," opozarja Dr. Chang.

 

PREBERITE TUDI: Za boljši seks - Povsem naravni afrodiziaki

 

Kaj pa žensko samozadovoljevanje?

Dao spolnosti opozarja, da je samozadovoljevanje iz energijskega vidika lahko škodljivo tako za moške kot ženske. Tako pri enih kot pri drugih gre namreč za premočno stimulacijo določenih refleksnih točk in s tem z njimi povezanih organov. 

Če ženska med samozadovoljevanjem draži le svoj klitoris in ne namenja pozornosti nožničnemu kanalu, pretirano spodbuja le refleksno točko ledvic in mehurja. Prav zato številne ženske po intenzivnem draženju klitorisa (pri samozadovoljevanju ali med spolnim odnosom s partnerjem) čutijo potrebo po uriniranju.

"Če se ženska samozadovoljuje neuravnoteženo, torej ne da bi enakomerno dražila celotno vaginalno območje, lahko povzroči šibkost ledvic in sečil, visok krvni tlak, zadrževanje vode, neredne menstruacije in številne druge težave," opozarja Dr. Chang.   

Ko namreč penis penetrira vse do konca nožnice, se refleksne točke na penisu staknejo z ujemajočimi refleksnimi točkami v nožnici in tako partnerja idealno stimulirata drug drugega. "To je idealna in zagotovo najprijetnejša oblika refleksoterapije," je prepričan Dr. Chang.  

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem