Zakaj pa ne poveš ljudem, da se trudiš, ap da ne rata? Česa te je strah ali sram? Ne štekam, nikdar nisem. Če je človek, bo razumel, če pa ni človek, potem pa to itak nekaj pove zgolj o njem.
Ti bom napisala primere, držijo v 99% vsaj pri men.
Primer da poveš:
ONI: Kaj pa ti čakaš? Zakaj pa še nič ne joka pr vas?
JAZ: Ne mormo zanosit.
ONI: ja boga, vem kako je. Je ena moja prjatlca, znanka al kdor kol že tud ful čakala, pol je pa nehala o tem razmišljat pa je zanosila. Se moreš sprostit veš, sam sprosti se pa bo.
JAZ: Obstajajo fizični razlogi za to.
ONI: ma ne to je vse v glavi, verjemi k se bosta sprostila bo. Pa veš nekje sm brala da mogoč podzavestno vesta da nista za skupej pa zato. Mogoč če bi mela druzga.....(in podobno flancanje)
JAZ: (grem stran predn ne treščim te osebe po glav)
Primer da ne poveš:
ONI: Kaj pa vidva čakata? Sej mata že vse, kaj pa otroc? Bo kej kmal?
JAZ: Ja očitno jih ne znava delat, najbulš da prideš pomagat.
ONI: (večinoma zafarbajo in kej zajecljajo in se speljejo)
Včasih pa si sposodim tanikoo in rečem da ne more bit še otrok k nisva oženjena in ne seksava.
Po dveh letih najedanja vseh tetk, stricev, sestričen, sosed, sodelavk in sodelavcev, kolegic, znank, novopečenih nosečnic, cele žlahte......se prvega primera sploh ne poslužujem več. Zakaj pa bi se ga. Nism dolžna nikomur razlagat mojega zdravstvenega stanja. Jst tud sosedovga franceljna ne sprašujem če mu še vstane. Ne vem zakaj ima on mene pravico vprašat kdaj bom mela otroke. To je čist osebna stvar.