writing-img

RE: Najbolj nenavadna imena

clock-img

19.12.2007, 12:15

clock-img

Raho

pencil-img

4143

No, meni je izjemno lepo ime za deklico Mercedes.
Ampak se mi ne da pojasnjevati okolici, da otroku nisem dala ime po avtu, ampak je v preteklosti oče dal ime avtu po hčeriuser posted image

clock-img

19.12.2007, 13:13

clock-img

mateyka

pencil-img

13812

Ampak se mi ne da pojasnjevati okolici, da otroku nisem dala ime po avtu, ampak je v preteklosti oče dal ime avtu po hčeri

jaz to vem user posted image sam to tko je, ko eno ime "ponarodi" (bi lahko temu rekli) in pomen mutira v neki druzga. men se zdi to ime lepo, pomeni pa milost v španščini.

clock-img

19.12.2007, 17:52

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Tudi Megane je žensko ime :).

clock-img

21.12.2007, 11:29

clock-img

*sanela*

pencil-img

692

IZVIRNO SPOROČILO: *tasika*

izgovori se Dževad (napiše se pa drugače -  ne znam napisat, ker si še nisem zapomnilauser posted image )

tako se tudi napiše!

clock-img

21.12.2007, 11:31

clock-img

Anonimen

Jaz poznam eno punčko Mercedes. Marcedes Kovačič ali nekaj takega ...user posted image

clock-img

21.12.2007, 11:40

clock-img

*sanela*

pencil-img

692

IZVIRNO SPOROČILO: ulla80

čudno mal mi je tud Sadikuser posted image

hja, vse sorte mašuser posted image

Sadik v arabščini pomeni prijatelj
Meni so všeč arab. imena. Sinčku sem dala ime Džan kar pomeni duša, življenje! Če pa bi imela punčko bi dala ime Lejla kar pomeni temnolasa lepotica ( da bo na mamo user posted image )

clock-img

21.12.2007, 11:58

clock-img

*sanela*

pencil-img

692

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Meni osebno je bilo najbolj čudno ime ever Ševka. To pa zato, ker v hrvaščini ševiti se pomeni  ****ti se user posted image Je pa to muslimansko ime, ampak meni je še vedno čudno...

Jaz tudi poznam eno Ševko. Sicer je to nadimek.  Kdo ve morda pa poznave isto? user posted image

clock-img

21.12.2007, 12:09

clock-img

*sanela*

pencil-img

692

Tudi moje ime je nenavadno. Ker sem edina punca v družini ( ata ima dva brata in oba imasta sinove ) je stric prosil atija če mi lahko da ime. In sem dobila ime Sanela. Takrat je prepeval en znan balkanski pevec pesem Sanela in tako sem dobila ime.
Nisem pa doživela, da bi se kdo smejal na račun mojega imena, so me pa otroci dražili ker sem zmeraj bla najmanjša in suhcana in seveda ker so moji starši iz bosne.

clock-img

21.12.2007, 14:11

clock-img

Taula

pencil-img

6340

Sanela je meni pogosto ime...vsaj jaz poznam kar nekaj Sanel in Sanelov.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

clock-img

21.12.2007, 17:24

clock-img

Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Laubica

user posted image Kora,user posted image Kira in zdaj je v tretje noseča me zanima kaj bo zdajuser posted image

Kura, Kara, Kerauser posted image

clock-img

21.12.2007, 18:04

clock-img

mml

pencil-img

4156

Jaz sem pa zadnjič videla fantiča, ki mu je bilo ime ...kaj pa vem...malo črk mi manjka spredaj ali pa zadaj, da bi bilo čemu pododbno...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

clock-img

21.12.2007, 19:46

clock-img

Teja N

pencil-img

559

Imam kolegici Ajdo in Bibo, pa so se mi tudi zdela nenavadna imena, ko sem u spoznala, ampak se res hitro navadiš. Pa Lan mi je tudi lepo ime.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

clock-img

21.12.2007, 19:48

clock-img

Teja N

pencil-img

559

Aja v osnovni šoli sem imela sošolca iz muslimanske družine. Bilo je več bratov in sester, vsi fantje so imeli ime Bajram, dekleta pa Bajrama. Pisali so se - Bajram.

Po eni strani nenavadno, po drugi pa čutiš izredno močno povezanost staršev z vero. Samo enakih imen večim otrokom pa jaz res ne bi dajala.

Oglasno sporočilo:
Zakaj uporabljati nekaj umetnega, če pa je naravno toliko boljše?
www.aubrey.si
Strupi v otroških izdelkih

clock-img

21.12.2007, 19:55

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz poznam eno punčko Mercedes. Marcedes Kovačič ali nekaj takega ...user posted image

Saj Mercedes je bilo prvenstveno žensko ime. Gospod Benz je dal modelu avtomobila ime svoje hčerke, ki se je imenovala Mercedes.
Tako je prišlo do Mercedes Benz-a.

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

21.12.2007, 19:57

clock-img

bumerang

pencil-img

3207

Ah, pardon. user posted image
Mi je dolgčas in malo brskam in kot ponavadi berem sporočila od dna navzgor.
Sem šele zdaj videla, da je bilo že obrazloženo.

Ustavi se in prišel boš!

clock-img

21.12.2007, 20:00

clock-img

Olivija

pencil-img

2194

IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Saj Mercedes je bilo prvenstveno žensko ime. Gospod Benz je dal modelu avtomobila ime svoje hčerke, ki se je imenovala Mercedes.
Tako je prišlo do Mercedes Benz-a.

v Španiji jih je verjetno tudi danes še veliko.

Tole je pa tudi zame novo: Mercedes is actually a traditional Spanish name that means "mercies." It refers to one of the titles of the Virgin Mary: "Maria de las Mercedes," or "Mary of Mercies." (The Spanish names Dolores, Remedios and Milagros -- meaning sorrows, remedies and miracles -- have similar origins.)

Je pa pri meni vse odvisno od tega kje živim, če bi živela v Franciji bi imela kakšno "Martine", v ZDA "Emily", na Švedskem "Ilvy" - (mala volkulja oz. najboljša prijateljica Vikija), ... user posted image

< Sporočilo je popravil Olivija -- 21.12.2007 20:01:36 >

clock-img

22.12.2007, 08:47

clock-img

Anonimen

Petek mu ne bo ime!

Rim | 21.12.2007 | STA Italijansko sodišče je staršem prepovedalo, da bi svojemu otroku dali ime Petek. In utemeljitev?
user posted image
user posted image
user posted image

user posted image
Petek ne bo - kaj pa četrtek? "Kaj pomeni ime?" Sramoto in posmeh, če je ime Petek in če gre verjeti italijanskim sodnikom, ki so italijanskemu paru prepovedali poimenovati svojega sina Petek, po liku v knjigi Robinson Crusoe.

"Odločitev so sodniki upravičili s tem, da naj bi ime Petek priklicalo v spomin divjaka in tako otroku povzročilo občutek manjvrednosti", je razkrila odvetnica para Paola Rossi.

Par, Mara in Roberto Germano, se še odločata, ali se bosta na odločitev sodišča pritožila.

"Želela sta nenavadno ime, nekaj izvirnega in ime Petek se jima ni zdelo sramotno. Poleg tega menimo, da ime prikliče v spomin dan v tednu in ne lik romana," je še povedala odvetnica para.

Par v severnoitalijanskem mestu Genovi se je pred sodiščem znašel, ker so v Italiji občinski uradniki po zakonu dolžni sodišču prijaviti neobičajna imena.

To novico sem že pred kratkim objavila na enem drugem forumu.Ni popolna,ker so staršema predlagali,da otoku lahko dasta ime,če že želita po imenu dnevov v tednu,ali Nedeljko-Domenico ali Sabatino po soboti.Petek-Venerdi pa ni dovoljeno.Lahko pa mu nadanejo ime po svetniku,ki goduje na petek in to je
Gregorio,po naše Gregor.

clock-img

22.12.2007, 20:27

clock-img

Anonimen

Saj ne vem, če je to ravno treba razlagat. To najbrž vsaj velika večina ljudi ve.

clock-img

24.12.2007, 09:53

clock-img

Anonimen

Kot sem videla Spliš,tu gor že ne,če se jim zdi čudno ime.Pa pravilno izgovorijo Mesedes.

Saj ne vem, če je to ravno treba razlagat. To najbrž vsaj velika večina ljudi ve.

clock-img

24.12.2007, 22:21

clock-img

Ajvy

pencil-img

9462

IZVIRNO SPOROČILO: Marusah

ha, ha, ha, ha,...slučajno sem odprla ta forum in moram priznati, da sem se nasmejala do solz user posted image user posted image user posted image  Sej nočem nobenega užalit, ampak nekatera imena so res zelo, zelo,...posebnauser posted image . Pa sem mislila, da so imena od mojih znancev: Kaisha in Grizelda (ljubkovalno Grizi) za user posted image  ter Lui za user posted image . Adijo pamet, kje najdejo ideje za takšna imena?! 

Grizelda je bila pol sestra od Pepelke

Beauty Comes With Dark Thoughts

clock-img

25.12.2007, 00:48

clock-img

vianne

pencil-img

714

Meni pa je všeč moško ime Klas... žensko pa Indira. Kaj se vam zdi?

clock-img

25.12.2007, 14:07

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Meni je Klas čisto všeč, poznam enega fantka s tem imenom.user posted image
Indira mi pa nekako ni...

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

25.12.2007, 14:22

clock-img

Anonimen

Jaz sem se najprej tezko navadila na arabska imena... Sedaj pa so mi zelo, zelo lepa... Se posebaj mi je vsec ker ima vsako ime svoj pomen..
Aja, z arabskimi mislim,res arabska ne razne bosanske razlicice...user posted image  (ko iz Laile rata Leila ali celo Leijla, ko iz Anisa rata Enes..iz Omarja naredijo Omer in tako dalje..)user posted image

Kadar pa pridem v Slovenijo sem nad vse sokirana kako kratka in malce pasja imena, ki so ponavadi tudi brez pomena dajajo sedaj starsi svojim otrokom...
Ko pa je vendar toliko lepih Slovenskih imen....

No vsak ima svojo pamet pa.. naj se po njej ravna...

clock-img

25.12.2007, 14:33

clock-img

mayci

pencil-img

2322

Aja, sem se spomnila še enega malo nenavadnega imena oz. redko slišanega: Natan.

Lepo je biti mamica.. :))

clock-img

25.12.2007, 15:14

clock-img

sazi

pencil-img

5175

IZVIRNO SPOROČILO: Remy

IZVIRNO SPOROČILO: Laubica

user posted image Kora,user posted image Kira in zdaj je v tretje noseča me zanima kaj bo zdajuser posted image

Kura, Kara, Kerauser posted image

nobeno od teh treh

Zadnji članki

article-img

DARILNI PAKETI

article-img

Vsak mesec podarjamo bogata darila nosečkam, družinam z novorojenčki, malčki in otroki, parom, ki si želijo otroka in ženskam, ki bi se razvajale.

Klikni in izberi svoj darilni paket!

Darilni paketi - Prijava Nosečka
Darilni paketi - Prijava Novorojenček, dojenček
Darilni paketi - Malček (od 1 do 3 let)
Darilni
Darilni paketi - Želiva si otroka
Darilni paketi - Ženska sem