IZVIRNO SPOROČILO: tažana
veselka: sem iz tržiča. Saj ni potrebno, da imam še kakšnega na probo, sem že odločena. Tistega, ki sem imela je ful vode nabral, samo razlike na steni nisem opazila, ker sem ga dobila konec sezone plesni in ni bilo več tako hudo. Sedaj moram samo še malo pobrskati kje ga bom kupila. zadnjič sem dobila reklamo conrad pa je tam noter neki... bom videla. itak moram najprej uredit in pospravit doma. to pride na vrsto v jeseni.
malo poguglaj, kakšna so kaj mnenja drugih, na raznih forumih. mislim, da ful hvalijo Zibro mašince.
plesen moraš najprej sanirat, ne samo sušilca postavit. ker na videz se zmanjšala ne bo, vsaj ne na hitro, ampak se bo samo ustavila rast. problem so potem spore, ki so trdožive in preživijo marsikaj. zato je nujno prej očistit s klorom (ki je edini zadosti agresiven) in zaščitit še z fungicidno barvo.
jaz npr. v službi delam tudi s plesnimi, pa vem, kak hudič so. tko da midva sva takrat se trudla vse svoje znanje uporabit (sva oba mikrobiologa) pa je s sušenjem prostora na koncu edina dolgoročno res učinkovita stvar, drugače se ponavlja, ker nekaj plesni kljub vsemu ostane v steni. sploh če je hidroizolacija sten slabo narejena. samo ko sva bila v najemu, nisva imela bohvekej denarja, ker je imel moj precej nižjo plačo, pa jaz sem na začetku šediplomo delala in za tem kakšno leto bla brez prave službe, pa nisva mogla kupit mašine, ki so ble takrat precej dražje.
verjetno boste morali tudi kakšno drenažo sten izvest, predno boste na novo izolirali.
< Sporočilo je popravil veselka -- 9.7.2009 10:33:19 >