Ojla,
Picabo, jaz sem Mali miss strigla nohtke od vsega začetka, nekako mi grizenje ni šlo
, pa še malce popilila zraven, da niso bili ostri. Nisem nikoli uporabljala rokavičk, mi nekako niso potegnile, ne vem meni tako čudno zgledajo otroci v njih. Ja ti je že larilu napisala, nenormaln hitro rastejo, jaz nisem mogla verjet. Včasih sem ji strigla 2x na teden. Se mi zdi da tam do enega leta, potem pa se malo umiri. Sedaj pri 3,5 ji strižem 1x na teden ali po potrebi.
Pa tudi za laske pravijo, da se ne smejo strič do 1 leta (pa še x takih in onakih vraž), jaz sem ji laske strigla kar hitro. Mi ni bilo všeč, da bi imela razne čope po glavi in bi ji štrleli v vse smeri. Tako, da je moje dete imelo vedno frizuro
. Pa ima zelo goste in dolge lase.
Tabela oblačil, je okvirna. In tudi od proizvajalca oblačil je odvisno in od modela. Npr. v H&M lahko vedno kupim enako št. kot ima cm, tudi Hofer ima enako velike št., pa C&A. Sem pa že kupila št. npr. 116 (toliko sedaj nosi) pa ji je bila premala. Enako je z mali št., ponekod je 56 res 56, ponekod pa manjša, večja je zelo redko. Sicer je Mala miss imela ob rojstvu 49cm, ampak so ji bile prav št. 56 in manjših sploh nisem kupovala. In se zna zgodit, sploh če so pridni jedci, tako kot je bilo pri nas, da je v 1 mesecu vse prerastla in naslednja je 62. Tako, da jaz toplo priporočam, če že boste kupila 50, jo kupujte res v minimalnih količinah. Bolje malce zavihat, kot pa da se pri pranju skrči in je potem premalo. Me je jullie prehitela v odgovoru, pa nič ne de
.
Katka in vse ostale, ki ste uspešno opravile MF
.
Zdaj imam pa eno vprašanje.
V tabeli rasti je navedeno, da ima dete pri 20 tednih 16 cm, pri 21 tednih pa 26 cm. A res v enem tednu zraste za 10 cm. Meni se to zdi skoraj nemogoče. Sicer bom v sredo videla, koliko sta moji deklici zrastli, ampak me vseeno zanima, koliko so bili pa vaši veliki po 21. tednu.
Aromaja - Mislim, da so te tetra plenice (5kom), ki jih je navedla BB, mišljene kot široko povijanje, takrat jih rabiš več. Sicer kolikor mi je jasno, se v LJ ne prakticira široko povijanje, če so koliki bp oz. 1A, dočim v MB, kljub dobremu rezultatu, priporočajo široko povijanje do 3m, ko je drugo slikanje kolkov.
Moj trebušček, je prestopil magično mejo 100
.
BB - hemeroidi so pač stranski produkt nosečnosti
, sicer neugoden, amapak tako pač je. Meni so po porodu odšli, tako kot so prišli. Sedaj pa jih še čisto nič ne pogrešam.
Barika - kako kaj voziček? Zadovoljna? Kakšne barve pa ste ga kupili?
Mi pa že jemo domač češnje, njami.
Pa še moja naloga, ki bo trajal en mesec vsak dan:
Vodnik po nosečnosti, zanimivosti, 21-22teden:
Do sedaj naj bi se zredile 4-7 kg. Lahko se zgodi, da pomanjkanje kalcija privede do krčev v nogah, zato je dobro da vnesemo v telo dovolj kalcija. Lahko pa si tudi pomagamo z kalcijevi šumečimi tbl., pa magnezijeve so tudi priporočljive. Matrenica je sedaj že 2,5 cm nad popkom. Sedenje s prekrižanimi nogami je prepovedano.