IZVIRNO SPOROČILO: Sarchi
IZVIRNO SPOROČILO: tulpek
IZVIRNO SPOROČILO: Nataša31
Ojla punce!
Mene je pa danes začelo v mečih špikati, kot neki mali krči. Z mganezijem se že 'hranim', a priporočate še kalcij?
Mene čez dan tudi pikajo mali krči, potem ponoči pa kar veliki
kljub Mg in Ca. Kalcij kar dodaj, preden te začnejo močni krči grabit, ker ni prijetno... ravno danes ponoči sem imela spet en tak obisk
.
Dvomim, da sproža Ca predčasne popadke, glede na to, da miri krče
. Pa potem ga tudi ne bi skoraj vsi G priporočali pri krčih.
ma ja sej to zihr ne drži, pač sm sam nekje prebrala. seveda če vam pomaga kar spit. tud jzt sm ga pila, sam zdej sm mal prekinla k sm to prebrala in me je mal prestrašlo.
Kalcij je za kosti, ne za krče. Ga je fino pit, sploh nekje od 30. t. dalje, ker ga otrok rabi, posledično pa ga nam primankuje. Magnezij je za krče. Se pa odsvetuje po 35.t. ker zavira popadke.
Robčki se prve tri mesece odsvetujejo, ker vsebujejo kemikalije. Ampak če otrok nima občutljive kože, pač po občutku. Jaz se jo umivala z gazo ali vato in vodo ali z kamilicami.
Na začetku svetujejo
trdo milo sicer pa ti bo to verjetno itak babica tudi povedala, ker ona prvič kopa dojenčka, ampak šele potem, ko ima zaceljen popek.
Jullie kaj pa tale zadeva strolli rider:
Drugače pa mislim tudi jaz nabavit, kljub temu, da bo stara 4 leti buggy board, ker sem sigurna, da jo bodo nogice bolele, ko bo videla, da se dojenčici vozita v vozičku.

.
Pa še moja naloga:
Vodnik po nosečnosti
Zmote in resnice o dojenju:
6. zmota: Počakati je treba, da se dojki napolnita Dojki nista posodici , da bi se mleko moralo natakati. Mleko se neneho tvori. Tudi ko se otrok doji, se mleko sprošča v valovih, ki jih mati zaznakakot izcejalni refleks. Ob dojenju na otrokovo pobudo oz. pogostem sesanju se mleko tvori hitreje, kot če mleko "hranimo" za naslednji podoj oz. čakamo, da se dojki napolnita. Telo namreč neporabljeno mleko, ki preveč pritiska, razgrajuje nazaj v telo in tvorbo upočasni.
7. zmota: Dojke je treba po podojih še črpati, da se popolnoma izpraznijo Črpanje po podoju je smiselno le takrat, ko ima otrok težave z dojenjem ali če je dojka prenapeta in podoj ni mogoč. Mama naj iztisne toliko mleka, da ji odleže.
8. zmota: Mama lahko s črpalko preveri, koliko je mleka Črpalka ni pokazatelj uspešnosti dojenja ali ponudbe mleka. Ker se mleko nenehno tvori, načrpana količina nima pomembne info. vrednosti.
9. zmota: Mama naj s stekleničko preveri, ali je dojenček še lačen. 10. zmota: S tehtanjem pred podojem in po njem lahko ugotovimo uspešnost dojenja Dobro dojen otrok lahko sesa večkrat po malo in tudi podoji so različni. Več kot je dojenček, več zmede povzroča tehtanje po podojih.