Pozdravljene!
Remember me? Madona kako čas beži! Vsaj berem vas pridno, za pisat pa kar zmanjka časa.
Danes sem imela spet UZ in je vse ok, dete lepo raste in je tudi že v glavični vstavi. Brca in miga pa itak skoz in to tako, da mi cel trebuh skače sem in tja
. No, hvala bogu da je tako in da je dete aktivno!
Naslednji pregled imam 4.8., zredila pa sem se vse skupaj za 7 kg.
V soboto šibamo tudi mi na dopust za 14 dni, pol še en večji projekt oddelam, pol pa končno priprave na našega novega člana. Mislim da sem imela pri prvi že večino pripravljeno, zdaj pa sploh ne najdem časa. Pa ni panike, bomo že.
Vmes ste veliko govorile o porodu in o vaših porodnih izkušnjah. Sem hotela tudi svojo napisat, pa sem se pol premislila, ker ste ene napisale, da nočete brati o raznih zapletih pri porodu. Meni pa se zdi moja porodna izkušnja vseeno lepa, saj se je končala srečno, pa čeprav z urgentnim CR. Glede na svojo izkušnjo bi vam rada samo to svetovala, da je absolutno prav, da mislite pozitivno in ste prepričane, da bo vse v najlepšem redu in boste rodile brez težav, po naravni poti, nekje v podzavesti pa se vseeno pripravite na možnost, da se morda le zaključi s carskim rezom, da vas ne bo tako šokiralo kot je mene in je potem še tedne in mesece hodilo za mano, da sem imela carski. Pa čeprav je bila moja izkušnja s carskim enkratna in je vse potekalo bp (celo budna sem lahko bila, ker sem imela EA in sem malo lahko takoj videla in poljubčkala in zvedela, da je ok), tudi okrevanje je bilo hitro, samo psihično sploh nisem bila pripravljena na možnost carskega in me je pol naknadno kar preganjal en čuden občutek.
Se pa popolnoma podpišem pod nasvet Simone, da se je treba še bolj kot na porod pripraviti na prve tedne z dojenčkom, predvsem na dojenje! Punce že zdaj si preberite vse o dojenju, o navalu mleka tretji dan, kako pravilno masirati dojke, da ne pride do mastitisa, kako zaščititi bradavice, kako pravilno pristavljati, kako najlažje podreti kupček, kako povečati količino mleka itd. To so ZELO pomembna vprašanja in takrat je težko najti čas in mirne živce, da vse v miru preštudirate. Meni je bilo dojenje na začetku eden težjih projektov v življenju, ampak sem se res dobro pripravila in sva se pol dojili 11 mesecev, ko se je sama odstavila. Prvi mesec pa so me včasih kar solze oblile, ko je bil čas za dojenje, tako boleče je bilo, ampak se je splačalo zdržat in potrudit!
Kozmetika: za novorojenčka le hladilno mazilo iz lekarne, alkohol, olje (mandljevo) iz lekarne, fiziološko raztopino, sterilne gazice in trdo milo.
Rubin zate in tvoji deklici še posebej navijam, da ostanete čim dlje 3 v 1!!!