no, kaj se glede kaloričnosti hrane tiče. vsaka mama pač sama presodi, kaj je bolje. imam pa kolegico, ki ima sina 1 mesec mlajšega od moje ta starejše. in ko je imel fant 7m (z Gh sta začela pri 4m), je jedel že vse mogoče pudinge, čokolade, vsak dan sladkane kašice za večerjo ipd. pri 9m mu je že dajala za jest tudi hrenovko (naša jo je npr. dobila prvič nekje po 1 letu, in do zdaj mogoče še 1x ali 2x) in kranjsko klobaso. kranjsko je jedel vsaki teden 1x, ker jo ima tako rad, je rekla. in ko si malega pogledal, je bil taki, da se kot mama res moraš zamislit - celi zašpehan (do takrat je bil tak normalen - ne, suh, ne buckast, luškan dojenček), obroč poleg obroča, in kljub temu, da je hitro shodil, tega ni pokuril. in mali je še vedno celi zašpehan - star pa 2 leti (starša pa sta oba ekstremna suheca). to pa se mi zdi preveč. naša tud ogromno poje, ampak probamo s čim bolj zdravo hrano. seveda dobi vsaki dan "obvezno" čokolado ali kako napolitanko, ampak vse v nekih mejah normale. problem je namreč, da se to hitro lahko obrne v igro z zdravjem, sploh pri takih malih, ker so sklepi in srce nenormalno obremenjeni. težave pa pol nastopijo šele kasneje.
ne me narobe razumet - ne rečem, da otrok ne sme sladkega in tu pa tam kako nezdravo zadevo pojest - naša tud dobi mogoče 1x na mesec pašteto za zajtrk ali 1x-2x na teden čokolino za večerjo, čez dan pa kako čokolado ali napolitanko. ampak nekje mora biti meja.
tolko pač samo za v razmislek.