IZVIRNO SPOROČILO: petrussa
Mi je pa G potem izmerila dolžino materničnega vratu z UZ: 22mm, začetni lijak - kar baje ni tako zelo vredu. Sem pa točno 32 tednov noseča.
No, dobila sem napotnico za v bolnišnico, recept za boskopan (čeprav nimam krčev) in še za Prometrium (da se MV ne bo krajšal, se mi zdi; moram ga pa it iskat v Italijo, pri nas se ga ne dobi...). Baje da bom dobila injekcije za razvoj pljuč.
Moja situacija je bila enaka tvoji, samo da se je to meni zgodilo v 20. tednu. Takole, MV je dovolj dolg za 32. tednov, problem je v lijaku, ker se znaš začeti odpirati. Buscopan jemlji po potrebi, kupi pa si Magnesol, pa Prometrium oz. lahko rečeš tvoji G, da ti da recept za Utrogestan (je enako), dobiš ga pa v lekarni v Kranju.
Utrogestan ali Prometrium jemlji oralno (skozi usta), ker vsako drezanje v nožnico lahko vpliva na MV, pa obvezno brez spolnih odnosov, pa počivanje... čeprav tole ta zadnje ni nujno, da bi prav veliko pripomoglo k uspehu.
Aja Prometrium ne vpliva na krajšanje oz. daljšanje MV, temveč pomirja maternico, posledica tega je, da nimaš krčev, krči pa vplivajo na krajšanje MV.
Upam, da ti je tudi vzela bris, če bi slučajno ugotovila kakršnekoli bakterije ali infekcije moraš takoj iti na antibiotike (te zadeve znajo povzročiti razpok mehurja). Inekcija za pljučka, vprašanje če jo sploh dajejo po 32. tednu, ne vem, bodo povedali, njena naloga je pa, da za 14. dni prestavi plod v fazo zrelosti, posledica tega pa je, da začne dete počasneje rasti (da ne boš presenečena na naslednjem UZ-ju).
tukaj imaš link, k Pušenjak odgovarja na podobno zadevo, pa je punca manj noseča kot ti
http://med.over.net/forum5/read.php?19,975986 uglavnom, najprej se pomiri in si reci, da bo vse ok. Zna biti, da je tvoja G naredila preveliko paniko in zadeve niso tako kritične kot se njej zdi.
Bi bilo pa dobro, da danes pokličeš v bolnico, a ti je dala napotnico za določenega G ali splošno?