IZVIRNO SPOROČILO: ninchi9
Punce, eno vprašanje..
Kak boste ve rešile odhod iz porodnišnice? S kombinezonom ali brez? Jaz sem namreč med prvimi na spisku in bo takrat še verjetno fejst hladno zunaj. Doma ima kombinezon št.62, a je takooo veeelik, da se mi zdi, da bo tamali v njem pravi "srotek". Za 56 pa se mi zdi tak brezveze, da kupuješ nekaj za 1 mesec, ker ti kombinezoni res niso poceni.
Kaj mislite?
Obleci mu nekaj plišastega ali volnenega pa deko čez, ko se pa avto segreje (na isto temperaturo kot doma) pa deko strn vzameš. Jaz bi novorojenčka na poti od P do avta z deko tudi čez obrazek rahlo pokrila li pa vsaj s pleničko.
Jaz otroka nikoli ne dam s kombinezonom v lupinico, ker je lupinica zadaj itak topla, spredaj ga pa pokrijem. Jaz tudi nikoli ne sedim z bundo v avtu razen na zelo kratke razdalje, ker mam v avtu isto temperaturo kot doma okrog 20 stopinj.
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82
Pa ta masaža presredka mi ni najbolj jasna
sem že včeraj in danes spet neki provala, ampak ne vem če delam prav in če bo to kej pomagalo
A je katera zasledila kje na netu kakšne slike/ilustracije kako se to prav izvaja?
V bistvu bi si mogla dat prst v nožnico in raztegovat luknjo proti zadnjični odprtini ampak meni je blo to tak neprijetno, da sem se po vsakem tuširanju samo namazala z oljem in to je to. Saj gre za to, da bi bila koža čim bolj elastična.
IZVIRNO SPOROČILO: Nina33
Pa še eno vpr. tko za zraven: a kera ve, zakaj v predalu za mehčalec (ki ga sedaj ne uporabljam) zastaja voda? Sej ni krize, sam mal trapast mi je, de morm po vsakem pranju vodo iz tm ven zlivat.
Nekateri stroji imajo tak narejeno, da se predalček za mehčalec odpre, ko v njega do nekega nivoja naliješ vodo oz. tekočino. Tako si stroj sam odpre predalček tako, da mehčalcu dolije neko količino vode. Mogoče ti to kaj ne dela več
IZVIRNO SPOROČILO: tamy82
Aja, bomo mogle bit malo bolj "pridne", če bomo hotle odpret še 3. del naše debate pred februarjem
Ajm bek!

Sam mogoče bi mogla objavljat več krajših namesto enega daljšega posta. Bi prej naklofale.
IZVIRNO SPOROČILO: maurica
jaz imam pa za izkušene eno malo čudno vprašanje, ne vem kako naj točno vprašam. me zanima, če popadki na začetku manj bolijo in kasneje bolj? ne vem, npr., ko se odpreš prvih 5 cm manj boli ali isto kot potem, ko se odpreš na 10 cm? ali je odvisno od vsake nosečke posebej? me zanima zato, ker se odločam med porodom v vodi in EA. in jaz sem bom to odločila na licu mesta, ko bom vidla, kako vse skupaj prenašam. EA lahko dobiš, ko si odprt ene 5 cm pa da bom približno vedla al je to to od bolečine al bo še hujše. upam, da razumete kaj me zanima
Popadki so res vedno bolj intenzivni in vedno bolj pogosti, ker se vedno hitreje odpiraš. Jaz sem na začetku še mislila, da me kakat pol pa ni blo več dvoma, kaj to je. Pa tudi bolj začnejo bolet, ko ti voda odteče oz. ti jo predrejo. Zato tudi umetni bolj bolijo, ker v bistvu niso nič drugega kot tvoji lastni s pospeškom
Drugače sem bila pa včeraj ne pregledu, vse je ok. Dobila sem vaginelete canesten za izcedek (zdravo tkivo ima manj možnosti za šive) in kremo za neko alergijo, ki se mi je pojavila med prsti. Dal mi je tudi napotnico za v porodnišnico in za rešilca.
Preglede pa imam 11., 18., 25. in 31.1. oz. dokler ne rodim