IZVIRNO SPOROČILO: Teyla
Mene pa nekaj muči. Včeraj je babica razlagala kako ti je v porodni vse na voljo, da se lahko sprehajaš, rodiš čepe, če ni s tabo oz tvojim otročkom kaj narobe. Da te vprašajo, če želiš masko in podobno. Potem pa berem zgodbe od porodnic (ja saj vem, grozen je ta internet) in ni jih malo, ki napišejo, da so jih vedno podili na posteljo, čeprav jim je pasalo sprehajati se, o žogah ni bilo duha ne sluha (pa ni bilo nobenih zapletov ali kakšne nevarnosti za otorčka)... V glavnem javljajo se, da te v šoli za starše govorijo eno, potem pa prideš v porodnišnico, je pa zgodba popolnoma drugačna.
Mene malo skrbi, da se bo zgodilo ravno to, vendar se s tem ne obremenjujem. Nočem tma pametovat babicam, ampak če se želim sprehajat, naj bi mi to bilo omogočeno, ne?
Zelo nerada pišem, ker nočem te strašiti. Ampak bom umilila nebom je citirala: Poslušte gosša, a mate vi mogoče tako nizek prag bolečine, da za vsako stvar stokate in jemlete tabete in se zadevate. Ona je imela pa take popadke, da jo je na jok spravljalo in ni b ob boja mogla rečt pa slabo slabo ji je bilo, da ni vedela a bo bruhala ali ne. Ko jo je brila jo je zvijalo od krčev pač prej ji je voda odtekla in ji je siknla ženska češ, a bi bla namiru že da te pobrijem. Pa še to voda ji je odtekla pa je mogla po štukih peš po topnicah s popadki, ko je babca vmes zvedela, je pa njo nadrla, če se ji je tko mudilo, da ni šla z vozekom. Njo so pa sestre sema poslale in šle z njo po stopnicah oz ena. Ni bla tok, da bi munutko počakala. Da ne omenim šivanja, so premalo čakali oz niso, pa je prosila, da pač jo boli še (to boli baje ful) pa so ji siknli, da nimajo časa se z njo ukvarjat, da morjo na hit tole uštimat.
Ja naj bi bilo tako, če si želiš hoditi da bi hodila, vendar ti zdele povem, da ne boš imela omogočeno

Ko se začenjo popadki te bodo položil v posteljo in konc mi je Jana rekla, pa boš prosila za lulat pa ti bodo sikale

(tamle mate posodico) Nočem prestrašit, zato ne rada pišem, da nebi kar kol prestrašila nas prvorodk.
Veliko o temu piše tud na med.over, kjer so se prav babice oglasile in javno obsojale, kako smo ko rojevamo tečne in hočemo boga v oblakih. Me je držalo, da bi kaj napisala. Jaz sem rekla, da si med porodom in popadki želim, samo prijaznost, razumevanje in spodbudo, nič več če pa tega niso sposobne.... Očitno niso, ker so potem pametnevale tri babice na med over češ, da ma tud ona slab dan pa, da na preveč rojeva.

Mene je zabolelo resnično. No in to naj bo moj porod, ki se ga bom lepo spominjala obup, pa se zjokaš še predno rodiš. No zato me je čisto minilo, da bi šla v Ljubljansko roditi

Tudi pri dojenju se problemi in žaljenja, mogoče ti bo katera tudi od tukaj več povedala. Sam imajo čuden humor, če lahko temu rečem humor, meni je to žalitev.
Upam, da te nisem v slabo voljo spravila in prestrašila ker to ni moj cilj. Tu je društvo, ki se zelo bori, da bi imele svoje pravice in bile spoštovane med porodi in potem v porodnišnici, lahko si malo prebereš, kle je veliko žalostnih zgodb
http://www.mamazofa.org/knjizica.html Vmes so take, da ko sem brala sem se zjokala, kako je lahko kdo tako krut.
http://med.over.net/forum5/read.php?1,4690407