IZVIRNO SPOROČILO: pokamoka
Trebušček mi raste v špičko... mi je tak smešno. Nekako mi ni še v nadlego:)
Pokamoka: jaz hodim na telovadbo za nosečnice v medicinski center Dobrna. Tam nam punca vsake toliko časa nekaj s prsti meri po trebuhu. In sicer, pravi da se pri tistih, ki imajo malce bolj ojačane trebušne mišice, pojavi pojav š**** oz. špičastega trebuha. Pri porodu menda te mišice pritiskajo na plod in ga "po domače rečeno" zadržujejo oz. ne pritiskajo proti porodnemu kanalu. Tako nekako sem jo jaz razumela. Ni sicer nič hudega, menda imajo to vse športnice. Predpišejo pa ti neke vaje.
Meni je zadnjič izmerila s prsti in rekla, da že imam to in da moram delati te vaje. ( da ne bo pomote, malce sem bila presenečena, ker niti slučajno nisem športnica, a je potem rekla, da lahko tudi z dihalnimi vajami pri petju ojačaš te mišice. to bi pa znalo biti zaradi zbora ). Skratka, nosečnica mora med vsako vajo stiskati popek navznoter, pri takšnih primerih, pa moraš, kadar ležiš, še medenico oz. križni del potisniti navzdol k podlagi, da nimaš loka pod hrbtenico in nato delati vaje. nič kaj težkega.
Ravno včeraj mi je zopet merila, in je rekla da je zdaj ok.
Če te zanima, pokliči na Dobrno v medicinski center, ter prosiš za punco, ki ima telovadbo za nosečnice in jo vprašaš. Če najdem link, ti ga kar pripomam gor.