Ojla punce
Vidim, da se kar držite. Pri nas je pestro, pa samo bolj berem preko telefona (hvala bogu, da wi-fi vleče še okoli bajte, drugače bi zaradi prenosov podatkov že bankrotirala
). Prvomajske praznike smo preživeli na polno in izletkali po Sloveniji, zdaj smo se pa lotili urejanja zunanje okolice, oziroma vrta, to je edina stvar, ki je ostala od lani za poštimat, ko smo se vselili.
Naša pupa raste kot konoplja in je zadnji čas, da se spravim po nove bodije in pajacke, ker nam je 62 glih za glih in je oblačenje postalo oteženo. Nekaj večjih številk za prvo sila imam, ampak bo treba v shopping. Ni čudno, ker po domačih izračunih, 2. posvetovalnico imamo šele čez slaba 2 tedna, smo pri treh mesecih težki 6 kilogramov in dolgi 62 cm (to je 2,5 kilograma in 10 cm več kot pri rojstvu)
spanje: mi se držimo reda in gremo okoli 19. ure v kopalnico. Po čebričkanju in masaži se še nahranimo in Brina skoraj vedno mrkne brez problemov med 20. in 20.30 uro. Zbudi se potem med 1. in 2. uro zjutraj, se nahranimo in zaspi. Potem se zopet zbudi med 5. in 6. uro in hoče papico, potem pa čist odvisno, včasih zaspi nazaj, včasih imamo pa zgodnjo uro. Za 1. maj smo jo preselili iz koška v veliko posteljico in ni bilo problemov s "selitvijo", se mi zdi, da ji je v posteljici bolj všeč. Je pa zelo "mobilna" med spanjem in se včasih zbudi skoraj prečno na posteljo
Glede spanja čez dan ... naša spi samo v jajčki med vožnjo ali pa v vozičku, mogoče še kdaj na rokah notri, drugače pa ne bo zaspala, pa če je ne vem kako zmatrana. Me že skrbi, da ne bo znala sama zaspati, ker zvečer zaspi na flaši/joški in jo potem samo odložimo v posteljo.
zalaganje: na začetku smo imeli komplet iz dveh pen, ki sta se držali skupaj in je ena prišla za hrbet, druga pa pod nogico. Zdaj uporabljam samo še zvito pleničko, vendar ni učinka, ker se itak že obrne. Dajem pa pod glavo dve plenički, skupaj sta debeli za kakšna dva prsta, za podporo glave, oziroma je hrbtenica potem v ravni liniji, če pogledaš od strani. So nam tako svetovali na fizioterapiji, ker imamo asimetrijo in vleče glavico raje v eno stran kot v drugo.
slinjenje: jao meni, ko je Brina budna, ji teče ven na veliko, včasih v potočku, včasih se pa nabirajo okoli ust mehurčki
Najbolj fino pa je, da ravno takrat, ko ima v ustih največ sline, tja porine še svoje rokice in so še te vse mokre.
rokice: ja, mi jih že zaznavamo, na veliko žulimo, pridno prijemamo stvari in jih nosimo v usta. Največji favorit je štofnati petelinček-ropotuljica in ovčka-lutka za na roko. Najbolj pa rokice žuli, ko je v čebričku, po moje zato, ker so mal mokre. Nogic se še ne zaveda, brca pa na polno in se deležna prave masaže trebuha, ko je na previjalni, ker sem bolj manjše sorte in moram stati čisto blizu
uhajanje: tudi meni kdaj kakšna kapljica uide, ko imam poln mehur in kihnem. Probam delat keglove vaje, vendar na njih kar pozabim. Potem se pa spet sestrične spomnim, ki ima pri 40. zdaj resne probleme s tem, pa si rečem, no jutri bom pa pridna, samo potem ...
seneni nahod: a je katera alergik? Jaz sem alergična na vse živo, bi morala jeseni na Golnik na imunoterapijo, vendar zaradi nosečnosti nisem mogla, zdaj pa seveda zaradi dojenja ne morem jemati tablet in sem čist fertig. Oči noro srbijo, pa iz nosa teče kot pri najhujšem prehladu, da ne omenim dušenja v prsih. Dejansko sem že razmišljala, da bi nehala dojiti in šla nazaj na Telfast tablete, ker se kar namučim zunaj, ampak ven pa moram, ne morem pikice imeti samo notri
Kolikor imam rada pomlad/poletje in toplo vreme, komaj čakam, da pride jesen.
Oleovit 3D kapljice: tiste, ki jih dajete ... a je vam tudi pediatrinja rekla, da morate po pol leta starosti dajati dve kapljici na dan? Ker na navodilih, ki so priložena, piše eno kapljico na dan do 1. leta starosti, tudi na nemških/avstrijskih forumih se mamice pogovarjajo o samo eni kapljici. A to imajo spet samo naši pediatri neko drugo logiko?
športni del vozička: kdaj boste
preselili iz košare? Naša je zunaj včasih že vsa zvedava in bi sigurno rada že bolj naokoli gledala. Posedeti
še ne smem, imamo pa na vozičku fajn možnosti nastavljanja hrbtišča, tako da bi lahko v bistvu kar fajn ležala.