Zdravo vsem!
A se vam lahko tudi jaz pridružim? Tudi v prvi nosečnosti sem bila v podobni temi (takrat avgustovke), in je bilo prav fino kaj prebrat in poklepetat :).
No, moji podatki:
PDP: 16.1.2012
starost: 29
Število
: 2
število
: 1 punčka, stara 10,5 mesecev
prvi pregled: hm, ta ponedeljek, 4.7., in sicer kar nuhalna svetlina
(za pojasnilo glej *)
naslednji pregled: 14.7.
kraj: Vrhnika
*Jaz sem to nosečnost precej pozno odkrila, ker se je kar zakamuflirala
. Trenutno sem namreč še na porodniški, imam 10,5 mesecev staro punčko, počasi sem se že pripravljala na službo (dopust po porodniški se mi izteče 23.8.), nakar mi je moj trebuh in izostanek menstruacije postal malo sumljiv in sem naredila test. In seveda pozitiven, na najino veliko presenečenje. Nisem imela nobenega znaka, nobene slabosti, napetosti v prsih, nobena hrana mi ni zasmrdela, niti kava (za razliko od prve nosečnosti, ko mi je kava zasmrdela že prvi mesec). Menstruacije res ni bilo, po 1,5 mesecu izostanka sem spraševala ginekologinjo kako je sedaj s tem in mi je razložila, da sem pred kratkim šele nehala dojiti, in da bodo sedaj nekaj časa neredne oz. nepredvidljive, in da naj se ne obremenjujem s tem, zaščitena sva pa tudi bila. No, res se nisem, dokler že tretje ni bilo...No, potem sva bila z možem vseeno ful vesela, durgega otroka sva itak planirala, samo malo kasneje - tako pa se bova očitno izognila dilemi koliko razmika naj bo vmes
. Sem se potem spomnila tudi spodrsljaja, ki je vzrok naše druge bodoče štručke
, ker drugače sva bila zaščitena. Potem sem se pa kar takoj naročila na samoplačniški pregled, ker pri svoji G ga imam šele drug teden (seveda da ne morem čakati tako dolgo), in sva ugotovili, da je pa čas kar že za nuhalno. In sem rekla da naj jo kar naredi, čeprav je bil moj v službi (bo pa na morfologiji in ostalih pregledih zraven...). No, rezultati nuhalne so odlični, tveganje zelo nizko, plod lepo razvit in vse OK, verjetno bo še ena punčka. Nisem mogla zadržati solz med pregledom, še premaknila se je... No, sama pri sebi sem kar malo v zadregi, kako sem lahko tako pozno ugotovila...a pozna še katera kakšen tak primer?
Lep večer še naprej...