ojla srečke nosečke!
LIKANJE BODIJEV-jaz jih likam tudi tetra plenice, ker sem se sploh na začetku izogibala mehčalcu, zdaj ga dam glih za vzorec in zato likam, da so cotike bolj mehke, pa še perem jih v povprečju le na 40 ali celo 30 (tetra plenice tudi na 90, da ne bo pomote) tako da jih s tem še malo razkužim... Namesto mehčalca pri Racmankah pa uporabljam alkoholni kis kot naravni mehčalec, včasih ga dam tudi k cotikam, nič ne smrdijo po kisu-preverjeno!!!...
VOZIČEK- ker bomo imeli zelo majhno razliko (14 mesecev) in predvidevam, da punčka še ne bo zmožna hodit na neke dolge sprehode pa še mogoče se ji bo zaluštalo kdaj pa kdaj zadremat-tiste ki imate toliko stare otročičke že doma mi na to vprašanje verjetno znate odgovoriti iz prve roke, sem se že dogovorila z kolegom, da nam posodijo voziček za dvojčke, vsaj do zime, ki se da kombinirat (košara+športni del), tako da bom mobilna tudi ko bom sama z obema navihančkoma... :) drugače pa nameravamo dokupiti buggyboard (rolkico upam da sem prav napisala), da bomo na kakšne kratke izlete in ko vozička za dva ne bomo več potrebovali, lahko uporabili naš voziček (imamo Mutsyja).
POROD- če bo drugič tako kot prvič se nimam kaj pritoževat. Od prvega popadka do konca so minile dobre tri ure, kljub velikemu otročičku (4270g in 56cm). Porod je bil naraven, dobila sem le mislim da eno injekcijo Tramala 50, ki je pa sploh zaznala nisem ;)... V drugo pravijo, da gre še hitreje, sploh ker bosta poroda tako skupaj-upam da bo statistika veljala tudi zame in bomo rešli vse skupaj na en dva tri... ;)!!!
So me pa zbudili popadki takoj na pet minut, ki so bili znosni, potem ko so mi v porodni predrli mehur pa so se začeli oni ta drugi (jaz jim pravim kar pritiskači ;)), ki pa so bili za znoret ampak jih je bilo le eno par pred iztisom, ki pa me ni več nič bolel... Drugače pa, saj ko se spomnim, kaj me spet čaka, me malo stisne, ampak se hitro pomirim, da bom že, če sem enkrat bom pa še enkrat (za vse ki greste rodit prvič pa, če so vse druge bom pa še jaz ;)). Imam pa dve kolegici, ki sta vzeli epiduralno, pa so se obema popadki ustavili, tako da so jima morali epiduralno vzet pa porod se jima je obema zavlekel-verjetno je to res naključje, da poznam dve s takima izkušnjama, je pa to potrebni vzeti v zakup...
Aja pa med porodom mi ni pasalo da se me kdo dotika, niti govorila nisem mislim da tri ure nič ;), mi je pa zelo zelo zelo pasalo, da mi je mož močil brisačo, ki sem si jo polagala na čelo, obraz, prsi, zatilje...
Sicer pa, do poroda je še daleč...
Idiličen zimski dan je zunaj, gremo se kepat!!! ;)
Božajte bušije!!!
Lep dan!