Ojla!
Danes sem imela pregled, ki je bil bolj tak tak. Pritisk imam ok, pri kg sem na +10, tako da sem pridna
Mali me je ubogal in je že na glavici in MV je zaprt
Je pa tako, da prehiteva v rasti, ker ima že pri 32 tednih 2300g in obseg glavice 31cm
(toliko bi moral met pri 34t, torej prehiteva za 14 dni).To me je tak zabediralo, da sem šla po pregledu k mojemu v službo se zjokat. Pač takrat sem mela v mislih samo slabo...No G je rekla, da UZ ne kažejo točno in da lahko pride tudi do odstopanja za pol kg, poleg tega pa ene bebike nekaj časa hitro rastejo, pol pa se rast ustavi ali umiri. Mi je pa vseeno preventivno dala napotnico za v porodnišnico in jutri zjutraj moram it na UZ, da še oni podajo svoje mnenje (sem bila danes tam, pa niso delali). V primeru, da pri 37t vidijo, da je že velik, mi lahko sprožijo porod in se lahko zgodi, da bomo meli že septembrčka. Zdaj sem se malo pomirila, ker vem, da je ta teža pač tak tak in ponavadi se vedno zmotijo...Bomo pa videli kaj bodo rekli jutri v porodnišnici. Imam pa zdaj pogostejše preglede, naslednji je že čez danes 3 tedne, torej 10.9. (za seznamček)
Orhidelija, želim ti, da se čimprej rešiš poroda in seveda, da bi bil čim manj boleč
HeLenčica, ja, jaz imam gestacijski diabetes oziroma nosečniško sladkorno (KAO). Preveč komplicirajo s tem sladkorjem, če mene vprašaš. Kolegico so pri 5,1 na tešče poslali k diabetologu. Kot sem že zgoraj napisala, pa moje meritve že od začetka ne presegajo 5,3 na tešče in nikoli čez 6,6 po obroku (90 min). Ampak, če te 1x pošljejo diabetologu, moraš hodit vsaki mesec. Ne pomaga, če imaš dobre meritve.
HelenaLena, welcome back!
Jaz sem ravno danes šla tretjič dat kri za tokso. 2x sem bila negativna. Ti si verjetno tudi že 2x dala kri, kajne? Pa si bila negativna?
Dobrodošli Coolgirl in Noseckec23
Bosta povedali malo več podatkov, da vaju da HeLenčica na seznam?