IZVIRNO SPOROČILO: Pupa1
Draga Tipi, tole tvoje pokroviteljsko pisanje je malce nadležno, še sploh, ko pomislim, da sem verjetno precej starejša od tebe in z več življenskimi izkušnjami. Nikogar ne zaničujem, morda si samo mislim, da gostoljubje pač ni njena vrlina, da je slaba gostiteljica. Nikogar pa ne zaničujem.
Še enkrat: revni so izvzeti,tu sploh ni dileme.
Veš, morda pa to pride z leti. Saj verjetno tvoji starši, če ste dobili kakšne obiske, tudi niso dali le oiškotov oz.bobi palčk na mizo, kaj? Morda si samo mlada...in še to spoznanje pride..
Sem morala kar parkrat prebrat odgovore... Pa se še vedno čudim, kako ste nekatere

evo zahtevne, nikoli zadovoljne, nehvaležne gostje

Hm, jaz na obisku ne zahtevam popolnoma nič, razen kozarca vode. Vse, kar je nad tem, je dobra volja gostitelja in za kar sem sicer hvaležna, nikakor pa tega ne zahtevam oz. nimam nobenih "svojih misli" o gostitelju. Pa saj nisem prišla jest in pit, pač pa se družit, pogovarjat (ok, izjema so vnaprej napovedana kosila, pikniki, pa še to res v omejenem obsegu). To so me naučili moji starši, enako pa bom tudi jaz svoje otroke! Ja, obiski pri moji starših in ostalih sorodnikih in drugih so pač bili navadno taki, skromni - pijača in piškoti (smo pač bili vsi sladkosnedni in je tega vedno bilo veliko, bobi palčk pri nas skoraj ni bilo, je pa zmagal pri meni čips

), izjemoma je bil kakšen narezek oz. pokušina kakšne doma narejene stvari in to je to! Tudi praznovanja rojstnih dni pri nas niso bila v navadi oz. vsaj ne v nekem velikem obsegu. Tudi midva z dragim ne praznujeva svojih RD kaj posebej - mogoče kakšna tortica s sorodniki (če so slučajno pri nas, sicer pa pri njih) in to je to. Praznovanja otroških RD pa so pač takšna, da je torta obvezna in bistvena, ostalo pa je navadno kak narezek oz. nekaj na hitro za odrasle sorodnike in njihove otroke.
Sem se pa spomnila rojstnega dne otroka, približno enako starega, kot je en moj. Bilo je poletje in smo bili zunaj na vrtu, kjer se je mularija ograla na igralih in v peskovniku, pijača je bila sok, pivo in vino, hrana pa so bile pice s sosednje picerije in potem na koncu še sladoled - kornetki za otroke. V glavnem vse ok - imeli smo se super - dokler nisem naslednji dan izvedela od drugih povabljenih, kako slabo je bilo - ni bilo torte(to bi pa ja moralo obvezno biti, ker je bil njihov otrok potem čisto razočaran

), pic je bilo zelo malo, pa niso bile ravno dobre...skratka po njihovo nič ni bilo ok.

V glavnem - od takrat teh tazahtevnih tudi jaz ne vabim nikamor več! Meni je pač bolj pomembno,d a se imamo dobro (tako odrasli, kot otroci), glede ostalega pač nisem nikoli bila zahtevna! Če pa so drugi, naj se pa kar sami lepo zabavajo!