Ko si pa rekla, da je OK vse, kar se razmnožuje pa proizvaja CO2 si me pa spomnila na pivo. Tud tam je kvas izrednega pomena :) Maš kvasovke za lager, ki delujejo malo nad lediščem, pa za Ale, ki delujejo na 20 stopinjah, pa delajo višje alkohole, podobne kot v prezreli banani in podobno...haha
Eee, vidiš, o tem pa jaz nič ne vem, o alkotu sem čisti analfabet. Nadlje sem s pivom prišla, da sem ga dala v pivsko testo ali pa v kruh (to pa fajn pride, priznam:). Je pa res, včasih smo kupovali un kvas v kockah, ko ti je gospa pri siru odrezala košček, pa zavila - to je bil str. produkt pri pivu - zato smo pa delalli kvasec, da si videl, ali so kvasovke še žive in delajo ali ne bo delalo -da nisi celega kruha uničil z nedelujočim kvasom. Zato ga zdaj ni več treba delat (jaz ga nikoli), ker itak kvas vedno dela:).
kar se dodatnih ur tiče: nekaj jih napraskam ponoči (na dolgi rok ne priporočam pretiravat s to tehniko

), sicer pa ne zezaj - veš, koliko mi jih manjka? Jaz mam obupno slab rezultat realizacije, ne naredim niti 10% tega, kar bi rada, objavim pa tudi 10% tega kar naredim, tako da... there's A LOT OF ROOOM FOR IMPROVEMENT