IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Bi rezala v JS, bi, ampak na drugačen način in drugje, kot se lotevajo, predvsem bolj preudarno in tam, kjer se nobena vlada ne upa zarezat - z nastavljanjem kadrov po strokovnih referencah, ne pa sorodstvenih.
Znižati je potrebno maso plač...kolikor jaz to razumem, se lahko to stori na dva načina....eden je, da se vsem znižajo plače, drugi način pa je recimo, da se znebi kadra, ki je nastavljen po sorodstvenih in ne po strokovnih referencah......
Ne pričakujem, da se bo kriza končala v par tednih. Kriza pri nas je mnogo globja in obsežnejša kot zgolj ekonomska kriza, marsikaj je treba porihtat, razmislit, na novo zastavit, a z vizijo, ne pa kar počez in ker je Angelca tako rekla. No, ko sem ravno pri Angelci, tudi bolj samozavestna zunanja politika bi nam prav prišla.
S tem se strinjam.....in ko bo Angelca spoznala, da korupcija ni sprejemljiva......da korupcija ni sprejemljiva pri nobenem, tudi pri tistem ne, ki predstavlja tisti politični "pol", ki ga Angelca podpira...da korupcija ni sprejemljiva nikoli, tudi takrat ne, če ali predsednik vlade ali pa samo župan, poleg tega, da dela dobro za ljudi, polni ilegalno še svoje žepe preko takih in drugačnih nelegalnih kanalov......takrat, ko bo Angelca to spoznala, in zahtevala enakovredno odstop enega ali drugega koruptivnega politika, tudi tistega koruptivnega politika, ki ga sama podpira, vendar se zdaj še slepi, da so pač "nasprotniki" naperjeni proti njemu in se slepi, da je on pa pošten, da pa on ne more tako zelo koruptiven.....takrat bomo lahko začeli reševati tudi krizo vrednot....
Do takrat, ko pa Angelce sama korupcija v bistvu ne moti, dokler politik malo nekaj stori tudi za njo.....dokler pa Angelco korupcija začne skrbeti šele takrat, ko jo politik udari po lastnem žepu...tako dolgo pa bomo pač reševali zgolj ekonomsko krizo in ne bomo naredili nobenega napredka pri reševanju krize vrednot.....ker to se pa začne pri nas samih....ne pri politikih.....nas, ljudstvo, mora motiti kaznivo dejanje pri vseh politikih in mi, ljudstvo, ne smemo iskati opravičil za tistega politika, ki je sicer koruptiven, predstavlja pa desnico ali levico (odvisno pač, koga kdo podpira)......
Ker trenutno namreč prevladuje mnenje, da korupcija ni nujno slaba.....slaba postane šele takrat, ko nas direktno udari po žepu......