IZVIRNO SPOROČILO: keksy
Čez en teden imamo pa morfologijo
. Upam da kmalu začne brcati, ker me bo drugače počasi prijela panika, glede na to da mi je ginekologinja rekla da more začeti brcati do 22tedna,torej ima samo še kake 2 tedna časa.
Mah, se mi zdi, da preveč strašijo s tem brcanjem pred 20t. Tale izjava tvoje G takole "na suho" (brez pregleda) tako zgodaj se mi zdi pretirana. Tudi jaz nisem čutila brcanja oz. se mi je tako vsaj zdelo do 24.12., ko sem bila v 21/22 tednu. Tisti dan sem prišla na pregled in to omenila sestri, ki je rekla: "A še ne? Ja to je pa res čudno.."

Sem potem vsa zelena pomoje stopila v ambulanto in omenila G (Tatalović), ki je itak mirno, kot vedno, rekel, "saj bomo videli zdajle" (sem imela seveda morfologijo na tisti dan). Je pa takoj poiskal srček in si ga ogledal

in rekel, da je OK, da imam veliko plodovnice in ima mali dovolj prostora in so zato gibi očitno prenežni. No, še isti večer, na predbožični večer, sem začutila prve brce.

Potem se mi je tudi zdelo, da sem zagotovo čutila brco že prej, ampak sem jo zamenjala za pač del prebave, tako nežne znajo biti, da jim sploh ne namenjaš pozornosti. Še vedno evo v 35 tednu znam čutiti podobno. Zato pa pravijo, da prvorodke čutijo "kasneje", pač dojamemo kasneje.
Kolegico je začel brcati še pozneje zaradi specifične lege posteljice (s katero spet ni bilo prav nič narobe), moja tašča je pa svojega prvega čutila šele proti koncu.
Saj bi ti rekla, da ne panikari, pa se je tudi meni v preteklih tednih zgodilo, da je kakšen dan bolj prespal in mi ni bilo prijetno, ker ni bilo brc čez dan.

Tako da itak vem, da se boš vsaj malo sekirala do pregleda, ampak upam, da sem te vsaj malo pomirila.

Srečno!!