Torej ne vidim potrebe, da bi tudi svoje otroke prekmalu v določene situacije spravljala samo zato, ker so mene,
Enako.
Christin, evo ena primerjava med prej in danes:KO sem imela ravno 4 leta, me je babica odpeljala v malo šolo, oddaljeno 3 km od njenega doma in rekla, da naj pridem po isti poti potem nazaj, ko bo konec, saj je skoraj ves čas naravnost. To je bilo res, je bila pa to pot ob cesti brez pločnika, cesta pa praktično magistralka, ki je imela takrat veliiiko več prometa kot danes, ko je ac. To se je sicer celo takrat zdelo vzg. čudno, ampak moji so bili bolj na izi starši, babica pa sploh. Veliko svobode je super, če jo otrok preživi. Problem je v tem, da vedno je ne oz. se pri tem poškoduje in tega jaz nisem pripravljena tvegat pri svojih malih. Meni je bilo krasno, ko sem bila mala, da so mi tako zaupali in mi dali veliko svobode in še zeloooo dolgo sem imela občutek, da se meni ne more nič zgodit, ker se mi pač nikoli ni, kadar sem se znašla v raznoraznih kočljivih situacijah. In ta občutek ipak tudi ni dober, ker ti tvoj primarni strah zmanjša na minimum in postaneš adrenalin junkie. Tega nočem za svoje otroke.
Velikokrat sem imela slabo vest, da jaz pa tega, kar sem tako oboževala kot mala, svojim ne bom dala... POtem sem se enkrat pogovarjala z mami, pa mi je rekla: "Spreminja se, ne sekiraj se, saj ti tudi nisi imela toliko svobode kot jaz." Kar je res. Zato jih pa v vsaki generaciji več preživi do odraslosti in meni se to ne zdi glih nepomembno. Pa ne mislim svojih 12 letnikov spremljat v šolo, že zdaj računam, koliko let bo tole še treba:D.
Če bi se katera babica kaj takega spomnila naredit pri mojih otrocih, jih sama nikoli več ne bi dobila. Pa če 100x kompliciram

. Imam pač veliko rajši žive otroke in ne, nikoli jim ne bi mogla kaj takega odpustit, če bi se otroku kaj zgodilo. Zato je tudi zanje boljše, da se v te situacije ne spravljajo. Ne kompliciram glede tega, kako naj bojo oblečeni, lahko si sami zberejo, karkoli babice vzamejo, mi je ok. ampak glede varnosti in zdravja bom pa vedno komplicirala. Pri babicah in dedkih imajo svoja pravila, lahko gledajo risank, kolikor jim srce poželi in za jest jim dajo, kar hočejo in kadar hočejo, v nobene take reči se nikoli nisem mela namena, ne volje vtikat. Glede tega, a mi bojo otroka fentali ali ne, v to se pa bom!