Ronja....pa ti si sposobna še 8 urni spanec opisati kot aktivno adrenalinsko dogodivščino...
haha, nope, pucanje ni čist nič adrenalinsko! Adrenalin je fajn, pucanje ni...
dvomim. tega ni doživela že od srednje šole.
haha, bo kar držalo

. 8 urni spanec? ne bi vedela... že toliko let nisem probala, da nimam več pojma, kako zgleda, verjetno bi bilo pa precej zanimivo, ker na koncu vedno sanjam in navadno imam zanimive, včasih res tudi adrenalinske sanje

.
O Kristus. Temu se reče obvladovati otroke.Še dobro da ne hodijo v Avstrijski vrtec. Po moje bi jih osamili za par let v klet.user posted image Sori, vem, da boš skočila v zrak, vendar mi je tako prav prišlo, po vsem tem obvladovanju, vzgajanju, doslednosti in zgražanju nad neobvladljivimi otroci in staršina drugi temi, da mi ni dala žilca.
Patrino, jasno kot beli dan mi je, da bi jih lahko navadila, da ne bi packali, čečkali tam, kjer ni treba, itd... Samo veš kaj? Nočem. Enostavno
mislim, da je fajn, da imajo kje res svobodo in če jo kje lahko imajo, je to pri igranju in ustvarjanju, tudi če to pomeni malo več . Tu imamo zelo malo pravil. Vem, da bi lahko bili popolnoma mirni in raziskovali samo to, kar bi jim dovolila. Vendar ne verjamem v ta način. To je najina čisto svobodna izbira in se nič ne pritožujem - samo pravim, da precej naserjejo pri tem

. Ne, ker drugače ne bi šlo, ampak ker jim dovolim. Ker so mi pač druge stvari bolj pomembne.
Recimo da s tem razvijajo svoje potenciale in mogoče nama bo zato prihranjen kak inštruktorv OŠ. Ali pa bo mogoče kdo od njih imel kreativni poklic in je to naložba v "thinking out of the box", brez "pomagal"

. Precej teh stvari je dokazanih in če gre samo za pucanje, se mi zdi vredno. Kar pa ne pomeni, da mi je fajn pucat

.
Kar se pa vrtca tiče, te moram pa razočarat, dejansko jih vedno hvalijo, kako so pridni

, še nobena od mnogih vzg. in učiteljic ni imela problemov z njimi... MOgoče pa zato, ker dobijo doma dovolj svobode;)
Pri nas ne vem, če ima kateri prvošolček mobitel. Vsekakor tamala ne ve, da bi ga kdo imel.
Na ulico pa teh malih ne mislim spuščat samih. Na igriščih smo pa čisto dovolj in redko sami:).