a precej ljudem v zdravstveni stroki manjka osnovne čustvene inteligence in ni potem zaupanja zaradi tega, zaupanje pa je osnova za pozitivno sodelovanje, sploh ko se gre za otroke.
Tu se strinjam. Vendar sem ugotovila, da se na določenih področjih očitno te stvari malo izključujejo. Nisem spoznala še enega samega čustveno inteligentnega kirurga, recimo. Sem imela stike z različnimi, večinoma so vsi arogantni in vzvišeni. Vendar nekateri delajo hudimano dobro. Meni je bilo takrat na mizi vseeno, kako se obnaša g. kirurg, naj kolne, če mu paše, samo da on to dobro skup sešraufa. Najprej me je malo zaskrbelo, ker si ni slike ogledal niti za pol sek. takoj je zaključil: operacija. Vendar sem potem videla, da je to zato, ker pač tako dobro ve, ne ker bi bil tako površen. Mene ni motilo, da se je tako obnašal, vendar vem, da niso vsi enaki, marsikoga bi to motilo in pri otrocih smo precej bolj previdni kot pri sebi...
Moj mali je dobil hudo reakcijo na cepljenje, vendar je bila (vsaj zaenkrat tako kaže) samo akutna. Me je pa hudimano motilo, da zdravniki v bolnici nikakor niso hoteli priznat, da je to od tega. Bluzili so, da je bil ziher kaj bolan, čeprav 100% ni bil (pregledalo ga je par zdravnikov in noben ni našel NIČ), poleg tega so bili vsi testi neg. in smo kasneje dobili domov izvid, da ni bil nič bolan, ampak je to reakcija na cepljenje. Vendar te zaradi te panike zdaj obravnavajo kot enega idiota in to je narobe!
Kar se pa tiče vzvišenega odnosa precej zdravnikov (ena taka se je baje javila tudi na tej temi v začetku) se pa strinjam, če bi ti tudi verjetnost razložili na priljuden in ne na aroganten in vzvišen način, bi lahko bilo precej drugače...
Podpis.
dečki , ki so zbolevali za mumpsom obležali za dva meseca po ta malem
Moj stric je bil zato neploden. Saj je preživel. Ampak težko rečeš, da to ni nič... Ker mu je konkretno spremenilo življenje.
Lili, če obstaja pri nas slikanje možgan (ne lobanje, ampak brain scan), bi verjetno lahko ugotovili to, ali je prometna nesreča poškodovala del možgan, saj se to fizično vidi (prekrvavitev itd). To na splošno je dokazljivo. Kako, je pa drugo vprašanje...
https://www.youtube.com/watch?v=esPRsT-lmw8 Po pravici povedano, si o tem človeku še nisem ustvarila mnenja - ali hoče samo prodat svojo storitev ali res veliko ve... Ampak splača se pogledat, pa vprašat.
vendar sem v praksi videla kako se stranski učinki po cepljenju ne zapisujejo kot stranski učinki in se ne poročajo.
To pa tudi mene moti. Sem ZA cepljenje, vendar zelo proti, da se cepi otroke, ki niso 100% zdravi (naša p. jih ne, so pa p., ki cepijo tudi z vročino do 37,5) in sem zelo proti, da se stranske učinke kar "spregleda". Vendar je to problem medicine na splošno, str. učinkov enostavno nočejo beležit. Ravno zadnjič sem dobila zdravilo, po katerem sem imela reakcijo, da so me želeli napotit kar na urgenco, ker je sestro kr ornk zaskrbelo. V izvidu, kii sem ga potem dobila domov, piše, da je bilo vse bp

. Saj mi je v interesu, da ne komplicirajo, ampak vseeno to ni glih način, kako bojo dobili relevantne podatke...